Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Biofourmis: Το νέο μεγάλο “στοίχημα” της SoftBank

Η SoftBank ηγήθηκε επένδυσης 100 εκατ. δολαρίων στην Biofourmis, Startup που προλαμβάνει προβλήματα κυρίως σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις. Η επένδυση προήλθε από το Vision Fund 2, ενώ εκτός από τη SoftBank συμμετείχαν και οι EDBI of Singapore, MassMutual Ventures, Openspace Ventures και Sequoia Capital.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια “μετακόμισε” στη Βοστώνη, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα στους ασθενείς της. Μέσω μιας πλατφόρμας και φορητών αισθητήρων, δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να παρακολουθούν την πρόοδο των ασθενών αλλά και την αποτελεσματικότητα φαρμάκων και θεραπειών.

Η τεχνολογία της φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού μέσω ενός προγράμματος που έτρεξε στην Σιγκαπούρη, η εταιρεία βοήθησε στην παρακολούθηση ασθενών με COVID-19. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας παγκοσμίως λόγω της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης ίσως ώθησε και τους επενδυτές σε αυτήν την επένδυση που, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Kuldeep Singh Rajput, είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε Healthtech Startup στη Νοτιοανατολική Ασία.

Άλλωστε ο Rajput, ο οποίος είναι μόλις 29 ετών, δήλωσε ότι δεν σκόπευε να σηκώσει κεφάλαια μετά το κλείσιμο του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας, ύψους 35 εκατ. δολαρίων τον Μάιο του 2019. Ωστόσο, η SoftBank επικοινώνησε μαζί του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Τώρα, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αναπτύξει ψηφιακές λύσεις στους τομείς της καρδιολογίας, της ογκολογίας, του αναπνευστικού και της διαχείρισης πόνου σε ασθενείς στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις