Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “μοιράζει” 677 εκατ. ευρώ σε νέους ερευνητές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει συνολικά 677 εκατ. ευρώ σε 436 βραβευθέντες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Starting Grants, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ, «Ορίζοντας 2020», οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες και να πραγματοποιήσουν καινοτόμα έργα σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους: από εμβόλια έως την κλιματική αλλαγή και από τα νανοπλαστικά έως την σκοτεινή ύλη στο Σύμπαν.

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, δήλωσε: «Με τις επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, η ΕΕ αξιοποιεί το ταλέντο και την περιέργεια ορισμένων από τους καλύτερους νέους ερευνητές στην Ευρώπη. Οι ιδέες τους είναι έτοιμες να ανοίξουν νέο έδαφος και να βρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των πιεστικών προκλήσεων στους τομείς της υγείας, της ενέργειας και των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς πολλών άλλων τομέω. Η φιλοδοξία μας να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κρίσεις εξαρτάται από την ισχυρή βούλησή μας να υποστηρίζουμε συνεχώς και ολοένα και περισσότερο κορυφαία έρευνα στα σύνορα της γνώσης μας.”

Σημειώνεται ότι οι νικητές του διαγωνισμού είναι μια ομάδα ερευνητών που αποτελείται από 40 διαφορετικές εθνικότητες που θα εδρεύουν σε 25 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περίπου το 13% των συνολικών αιτήσεων επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό γύρο, ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 2.500 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς υποτρόφους, διδακτορικούς φοιτητές και άλλο προσωπικό στα ιδρύματα υποδοχής.

Το ERC Start Grants υποστηρίζει εξαιρετικούς ερευνητές που ξεκινούν τη δική τους ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα ή πρόγραμμα. Οι επιχορηγήσεις ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια με πιθανή πρόσθετη χρηματοδότηση έως 1 εκατ. ευρώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις