Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple κατασκευάζει δύο από τις μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες στον κόσμο

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποκτήσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030

Η Apple κατασκευάζει δύο από τις μεγαλύτερες χερσαίες ανεμογεννήτριες στον κόσμο, ενισχύοντας τις προσπάθειές της να αποκτήσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030.

Οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στη Δανία και η ενέργεια που θα παράγεται από αυτές θα υποστηρίξει το κέντρο δεδομένων της Apple στο Viborg, δήλωσε η εταιρεία σε σχετική δημοσίευση στο blog της. Το συγκεκριμένο κέντρο υποστηρίζει μερικά από τα προϊόντα – ναυαρχίδες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των App Store, Apple Music, iMessage και Siri.

Ο στόχος της Apple

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι αποφάσισε να γίνει κλιματικά ουδέτερη τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και εφοδιαστικής αλυσίδας. Την Πέμπτη δήλωσε ότι η Varta, γερμανός προμηθευτής της, δεσμεύτηκε να τρέξει την παραγωγή της Apple με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Μέχρι σήμερα, συνολικά 72 κατασκευαστές έχουν προχωρήσει στην ίδια δέσμευση, υπηρετώντας τον στόχο της Apple/ 

To συμφέρον του πλανήτη και… της εταιρείας

Η Apple είχε αναφέρει σε έκθεσή της το 2019 ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσαν “να προκαλέσουν προσωρινή διακοπή στην παραγωγή ή τη διάθεση εξαρτημάτων ή τελικών προϊόντων, στη διαθεσιμότητα ενός κέντρου δεδομένων ή στην παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού μας”. Μια καθυστέρηση σε ανταλλακτικά θα μπορούσε να φέρει καθυστερήσεις στην αποστολή προϊόντων εκ μέρους της Apple, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει τις πωλήσεις της εταιρείας.

Επομένως ο στόχος για το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και η προθεσμία έως το 2030 εκτός από το όφελος του πλανήτη, ευθυγραμμίζεται με το όφελος της εταιρείας, που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υποστεί απώλειες από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις