Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pint of Science: “Έκτακτο” live για τα ζητήματα που αφορούν το φετινό άνοιγμα των σχολείων

Το Pint of Science, το φεστιβάλ επιστήμης που βγάζει τους επιστήμονες στα bars, μοιράζοντας γνώσεις και εμπειρίες, διοργανώνει ένα “έκτακτο” #livingroom_pints live, με στόχο τον εποικοδομητικό και αμερόληπτο σχολιασμό των επιμέρους ζητημάτων που συνοδεύουν την επιστροφή στα θρανία στη σκιά της πανδημίας.

Η σειρά #livingroom_pints ξεκίνησε τον Μάιο, με διαδικτυακές συζητήσεις με εξαίρετους επιστήμονες, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Στο επόμενο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (9/9) στις 20.30, θα συμμετάσχει η Δρ. Κατερίνα Κρεατσούλα, Επιδημιολόγος στην Ιατρική Σχολή του Harvard, και η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Μυρτώ Κογεβίνα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η director της ομάδας του Pint of Science Greece, Δρ. Λώρα Μπενζονάνα.

Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά στη σελίδα του Pint of Science στο Facebook αλλά και στο κανάλι του στο Youtube. Οι θεατές θα μπορούν – και ενθαρρύνονται – να συμμετέχουν ενεργά στο live μέσω από το ζωντανό σχολιασμό.

Το Pint of Science

Το Pint of Science είναι μια ετήσια γιορτή της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο. Σκοπός είναι να έρθουν οι επιστήμονες κοντά στην κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο χαλαρό και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

Στην Ελλάδα, το φεστιβάλ διοργανώνεται εθελοντικά από το 2018 και φέτος ήταν η πρώτη χρονιά, που εξαιτίας των βεβαρημένων συνθηκών, ακυρώθηκε δίνοντας ραντεβού για τον Μάιο του 2021 σε bars όλης της Ελλάδας. Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψιν τις καινούριες συνθήκες, και προσπαθώντας να παραμείνει στην πρώτη γραμμή στην Επικοινωνία της Επιστήμης, η ομάδα του Pint of Science Greece ξεκίνησε από νωρίς τα lives στα social media, προσπαθώντας να μεταφέρει στο κοινό την όσο δυνατόν καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα που απασχολούν όλους μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις