Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο exit στον χώρο της ηλεκτροκίνησης: Η Wallbox εξαγοράζει την Electromaps

Η Wallbox, εταιρεία από τη Βαρκελώνη που αναπτύσσει έξυπνες λύσεις φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Electromaps, της οποίας η πλατφόρμα παρέχει χάρτες με τα δωρεάν και επί πληρωμή σημεία φόρτισης σε όλη τη Νότια Ευρώπη.

Η Electromaps ιδρύθηκε το 2009 από τους Jordi Rodríguez, Xavier Cañadell και Rafael de Mestre και έχει εξελιχθεί στην κορυφαία πλατφόρμα του είδους στην περιοχή, με περισσότερους από 100.000 χρήστες και πάνω από 5.100 εγγεγραμμένα σημεία φόρτισης. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης πληροφορίες για περισσότερα από 13.500 καταστήματα για ηλεκτρικά οχήματα.

Με την εξαγορά, η Wallbox κάνει το πρώτο της βήμα στον χώρο της δημόσιας φόρτισης, θέλοντας όπως λέει “να διευκολύνει την υιοθέτηση και την χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων”. Η εταιρεία θέλει επίσης “να ανοίξει την πόρτα στους καταναλωτές, για να αναλάβουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στην επαναφόρτιση του οχήματός τους, αλλά και στη διαχείριση της ενέργειας”.

“Αυτή είναι μια στρατηγικά σημαντική εξαγορά. Προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό μας ένα δίκτυο με δημόσια σημεία φόρτισης, σημειώνουμε ταχεία πρόοδο προς τη δημιουργία ενός πλήρους οικοσυστήματος φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις τρέχουσες αγορές μας. Πέρα από (το ότι αποτελεί) την κορυφαία πλατφόρμα της νότιας Ευρώπης στον τομέα της δημόσιας φόρτισης, η Electromaps και η ομάδα της φέρουν χρόνια εμπειρίας σε αυτό το τμήμα της αγοράς”, δήλωσε ο Enric Asunción, CEO της Wallbox.

Σημειώνεται ότι η ισπανική εταιρεία, αυτή τη στιγμή επεκτείνεται στις ΗΠΑ και σύντομα θα διανέμει φορτιστές εκεί. Στα σχέδιά της, είναι και η επέκταση στην Κίνα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις