Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η General Motors εξαγοράζει μερίδιο της Nikola, με στόχο την κυκλοφορία του πρώτου της οχήματος

Η General Motors εξαγόρασε μερίδιο 11% της Startup Nikola, “αντιπάλου” της Tesla στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες,

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Nikola, η οποία μπήκε στο χρηματιστήριο φέτος, θα παραχωρήσει ουσιαστικά μερίδιο αξίας 2 δισ. δολαρίων, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα την βοήθεια της General Motors στην κατασκευή των οχημάτων της.

Η GM, η οποία θα αποκτήσει και θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Startup, θα προμηθεύσει την εταιρεία με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για τα ημιφορτηγά της, όπως και με άλλα ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εγκεκριμένα και δοκιμασμένα ως προς την ασφάλειά τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την Nikola, ειδικά για την κατασκευή του Badger, του πρώτου οχήματός της, που ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και αναμένεται να μπει σε παραγωγή στα τέλη του 2022. Η Startup θα παραμείνει ωστόσο ανεξάρτητη εταιρεία και θα έχει την ευθύνη τόσο για τις πωλήσεις όσο και για το μάρκετινγκ του συγκεκριμένου οχήματος.

Ta σχέδια της GM για την ηλεκτροκίνηση

Τον Ιανουάριο, η General Motors ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 2,2 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Ντιτρόιτ προκειμένου να παράγει πλήρως ηλεκτρικά ημιφορτηγά και SUV, καθώς και ένα αυτόνομο μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την θυγατρική της, Cruise.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα επενδύσει επίσης 800 εκατ. δολάρια επιπλέον σε προμηθευτές εργαλείων και άλλα projects που συνδέονται με την παραγωγή των οχημάτων.

Η GM θα ξεκινήσει αυτό το νέο πρόγραμμα με ένα ηλεκτρικό ημιφορτηγό που σκοπεύει να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021. Το Cruise Origin, ένα ηλεκτρικό αυτόνομο λεωφορείο που έχει σχεδιαστεί για κοινόχρηστη χρήση, θα είναι το επόμενο όχημα που θα ξεκινήσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Ντιτρόιτ.

Το εργοστάσιο αυτό θα είναι το πρώτο το οποίο η εταιρεία αφιερώνει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση. Όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό, θα δημιουργήσει πάνω από 2,200 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τη GM.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις