Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ για τα ηλιακά πάνελ της Zolar

Η Γερμανική startup Zolar, η οποία αναπτύσσει συστήματα ηλιακών πάνελ, έλαβε χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ, κλείνοντας τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της στα 25 εκατ. ευρώ.

Του γύρου ηγήθηκε το Τσέχικο VC Inven Capital, που ειδικεύεται στην πράσινη τεχνολογία, ενώ συμμετείχαν και οι TS Ventures, Heartcore Capital, Statkraft Ventures, BayWa r.e. Energy Ventures και Partech Partners.

Η χρηματοδότηση αυτή, αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επεκταθεί διεθνώς. Ο CEO Alex Melzer δήλωσε σχετικά: “Η νέα χρηματοδότηση ανοίγει το δρόμο σε εμάς, ώστε να γίνουμε η νούμερο 1 εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας και ηλιακών πάνελ, να επεκταθούμε διεθνώς και να εδραιωθούμε ως data provider”.

Σημειώνεται ότι η γερμανική Startup παράγει φωτοβολταϊκά συστήματα για οικιακή χρήση, παρέχοντας ενέργεια σε ένα σπίτι όταν αυτή χρειάζεται, και αποθηκεύοντας την υπόλοιπη. Παράλληλα, η Zolar παρέχει δεδομένα τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στον “μετασχηματισμό” της ενέργειας.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 2016 και έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της το 2017, στα 4 εκατ. ευρώ. Φέτος, η Zolar κατάφερε να διπλασιάσει τα έσοδά της σε σχέση με το 2019.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις