Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Razer θέλει να λανσάρει τραπεζικές υπηρεσίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο, η γνωστή εταιρεία προϊόντων gaming Razer έκανε αίτηση για τη λειτουργία μιας πλήρους ψηφιακής τράπεζας στη Σιγκαπούρη, κάνοντας το πρώτο της «βήμα» στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Σιγκαπούρη δεν είναι η μόνη περιοχή που ενδιαφέρει την εταιρεία και ότι γίνονται παρόμοιες κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση αυτή δεν προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι όλο και περισσότερες εταιρείες από φαινομενικά «άσχετους» κλάδους, αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν εντατικά στον τομέα του Fintech, τα τελευταία χρόνια.

Για τη Razer ειδικά, η κίνηση μπορεί να πει κανείς πως ήταν κάπως «αναμενόμενη» αφού όπως εξήγησε και ο CEO, Min-Liang Tan, στο CNBC, η εταιρεία, που διατηρεί κορυφαία θέση στον ανταγωνιστικό τομέα των e-sports, έχει ήδη κάνει κάποια βήματα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, μέσα από τα virtual credits για gamers και την ξεχωριστή «μονάδα» ψηφιακών πληρωμών που έχει δημιουργήσει.

Ο Tan ανέφερε ότι, σε αναδυόμενες αγορές, πολλοί καταναλωτές δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς, πόσο μάλλον πιστωτική κάρτα και περίπου 1,7 δις. άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν γενικά πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες. Γι’ αυτό, η Razer «μπαίνει» δυναμικά στο χώρο και σκέφτεται μάλιστα να επεκτείνει τις τραπεζικές της δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική.

«Οραματιζόμαστε ένα παγκόσμιο τραπεζικό δίκτυο νέων, σχεδιασμένο εξαρχής για αυτούς» δήλωσε ο Tan. «Όπως ακριβώς κάναμε με τη βιομηχανία των παιχνιδιών, θέλουμε να προχωρήσουμε έχοντας κατά νου την προοπτική της νεολαίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις