Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο fund 400 εκατ. δολαρίων για ευρωπαϊκές Fintech επενδύσεις, από την Banco Santander

H Banco Santander, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Mouro Capital, ενός νέου, ανεξάρτητου fund που θα εστιάσει στο Fintech και σε άλλους τομείς που συνδέονται με την χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Το fund, το οποίο θα διαδεχθεί το Santander Innoventures, θα έχει στη διάθεσή του 400 εκατ. δολάρια για επενδύσεις και θα διαχειρίζεται και το χαρτοφυλάκιο του προηγούμενου επενδυτικού ταμείου της τράπεζας, το οποίο είχε ιδρυθεί το 2014. Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 36 Startups σε Ευρώπη και Αμερική, στις οποίες είχε επενδύσει μέχρι σήμερα το Santander Innoventures.

Η επενδυτική δραστηριότητα του Mouro Capital θα εστιάσει τώρα σε αρχικού αλλά και μεταγενέστερου σταδίου Startups, τόσο σε Ευρώπη όσο και Αμερική. Η κάθε χρηματοδότηση θα φτάνει έως τα 15 εκατ. δολάρια και θα υπάρχει προοπτική συμμετοχής και σε επόμενους γύρους της ίδιας εταιρείας.

Το νέο fund, θέλει να προσφέρει στις Startups αυτές την τεχνογνωσία του πάνω στο Fintech και το παγκόσμιο δίκτυό του. Παράλληλα, φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος “συνέταιρος” για κάθε Startup, παράγοντας αξία, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα, το 70% των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της τράπεζας, συνεργάζονται με αυτή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις