Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple φτιάχνει μάσκες για τον κορωνοϊό, αλλά δεν είναι για σένα

Οι σχεδιαστές που έχουν φτιάξει τα iPhone, iPad και όλα τα σχεδιαστικά αριστουργήματα της Apple ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια μάσκα προσώπου για την προστασία από την διασπορά του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες καταναλωτών θα ήθελαν να φορέσουν μια μάσκα από την Apple, η εταιρεία τις προορίζει μόνο για το προσωπικό των Apple Stores απογοητεύοντας όσους θα ήθελαν ακόμα και η μάσκα τους να έχει το διάσημο μηλαράκι.

Αν και οι εικόνες της νέας Apple Face Mask δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, το ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει ότι το τμήμα Engineering and Design της Apple δημιούργησε μια μάσκα με “μοναδική εμφάνιση”, συμπεριλαμβανομένων “μεγάλων καλυμμάτων για τη μύτη και το πηγούνι του χρήστη”, καθώς και “ρυθμιζόμενους ιμάντες στερέωσης.” Θα έχει τρία στρώματα που μπορούν να πλυθούν έως και πέντε φορές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μάσκες θα σταλούν στο προσωπικό λιανικής της εταιρείας τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η Apple θελήσει να προχωρήσει αργότερα σε ευρεία διανομή της μάσκας και για τους καταναλωτές.

Εκτός από την face mask, η Apple ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει και μια διάφανη χειρουργική μάσκα για τους υπαλλήλους της, προκειμένου οι πελάτες με προβλήματα ακοής να μπορούν να βλέπουν τα πρόσωπα των εργαζόμενων και να διαβάζουν αν χρειάζεται τα χείλη τους. Σύμφωνα με το Bloomberg, η μάσκα αυτή είναι η πρώτη εντελώς διάφανη χειρουργική μάσκα που εγκρίθηκε από το FDA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις