Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επεκτείνεται η συνεργασία Tesla και Panasonic έως τo 2023 με νέα γραμμή παραγωγής

Το Gigafactory 1 είναι ένα από τα πιο σημαντικά project της Tesla, με την Αμερικανική εταιρία να έχει στόχο την παγκόσμια επέκταση αλλά και την μείωση του κόστους των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Η Tesla συνεργάζεται στενά με την Panasonic στην παραγωγή μπαταριών για τα οχήματά της, με την Ιαπωνική εταιρεία να προσθέτει μια ακόμη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Tesla στην Νεβάδα. Με αυτήν την επέκταση θα αυξήσει κατά 10% παραγωγή μπαταριών. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την 14η γραμμή παραγωγή η οποία θα προσθέσει 100 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα αναβαθμίσει όλες τις υπόλοιπες μια και η Panasonic θα εισαγάγει μια νέα τεχνολογία μπαταριών χωρίς κοβάλτιο. Με τη νέα τεχνολογία, η ενεργειακή πυκνότητα αναμένεται να βελτιωθεί κατά 20% σε διάστημα πέντε ετών.
Σε κάθε περίπτωση το «ιερό δισκοπότηρο» και το «end game» της Tesla είναι να φτάσει το κόστος των μπαταριών και την πλατφόρμας των αυτοκινήτων της σε επίπεδο συμβατικών, με τις μπαταρίες να κρατάνε στην ουσία για δεκαετίες.

Τέλος Σεπτεμβρίου όλοι αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον το “Battery Day” της Tesla όπου ο Elon Musk αναμένεται να προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις για το κοντινό μέλλον των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις