Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Grab συνεργάζεται με την Singtel και γίνεται τράπεζα!

Η εταιρεία διαμοιρασμού οχημάτων Grab και ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Singtel σχημάτισαν συμμαχία με στόχο να λάβουν πλήρη άδεια λειτουργίας ψηφιακής τράπεζας στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Grab θα έχει μερίδιο της τάξης του 60% στο νέο εγχείρημα ενώ η Singtel, το υπόλοιπο. Η ψηφιακή τράπεζα θα ικανοποιήσει τις οικονομικές ανάγκες κυρίως ψηφιακών καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν πιο βολικές και πιο εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν έλλειψη πρόσβασης σε πιστώσεις.

Σημειώνεται ότι οι Grab και Singtel παρέχουν ήδη χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω των GrabPay, GrabInsure και των Dash και VIA αντίστοιχα. Η Grab λάνσαρε το “πορτοφόλι” GrabPay το 2016 μαζί με ένα νέο τότε εγχείρημα, την Grab Financial Services Asia, σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία Credit Saison.

“Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε λανσάρει και αναπτύξει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικό χρήμα, δάνεια και ασφάλειες- στο μεγαλύτερο fintech οικοσύστημα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το φυσικό επόμενο βήμα είναι η οικοδόμηση μιας πραγματικής ψηφιακής τράπεζας που θα παρέχει μια ποικιλία τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, προσβάσιμων, διαφανών και προσιτών», δήλωσε ο Reuben Lai, διευθύνων σύμβουλος της Grab Financial Group.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις