Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με το iOS 14 ο χρήστης πλέον βλέπει πότε το κινητό του “παρακολουθείται”

Νέες λειτουργίες προστασίας του χρήστη και της ιδιωτικότητάς του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η νέα έκδοση του λογισμικού των iPhones (iOS 14) η οποία κυκλοφόρησε χθες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει συγκεκριμένα μία λειτουργία η οποία πρόκειται να ενημερώνει τον χρήστη για το πότε αυτός παρακολουθείται και να σταματά τις εφαρμογές που έχουν τέτοια δραστηριότητα.

Η προειδοποίηση έχει τη μορφή μιας μικρής πράσινης ή πορτοκαλί κουκίδας στην κορυφή της οθόνης και εμφανίζεται όταν μια εφαρμογή κάνει χρήση της κάμερας ή του μικροφώνου ενός κινητού. Η ένδειξη είναι πορτοκαλί όταν υπάρχει “παραβίαση” στο μικρόφωνο και πράσινο όταν έχει γίνει το αντίστοιχο στην κάμερα.

Αν η τελεία αυτή εμφανιστεί, σημαίνει οτι κάποια εφαρμογή έχει αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή, πιθανότατα για λόγους “κατασκοπείας” του χρήστη. Εφόσον συμβεί αυτό, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί αμέσως στο κέντρο ελέγχου του κινητού του και να δει ποια εφαρμογή έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του.

Σημειώνεται ότι η ένδειξη θα εμφανίζεται τόσο για εφαρμογές της Apple όσο και τρίτων, ακόμα και αν αυτές αξιοποιούν το υλικό που καταγράφουν νόμιμα.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένας τρόπος να ελέγξει κάποιος το πότε το κινητό του παρακολουθείται. Επίσης θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις στον τρόπο που λειτουργούν οι εφαρμογές, όπως και στον αριθμό των χρηστών που θα παραμένουν όταν συνειδητοποιούν στην πράξη οι κινήσεις τους καταγράφονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις