Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο πρώην CEO του Booking επενδύει 4 εκατ. ευρώ στην γερμανική Holidu

Η γερμανική Traveltech Holidu,  ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά marketplaces ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, πρόσθεσε 5 εκατ. ευρώ στον τρίτο γύρο χρηματοδότησής της, που ξεκίνησε πέρυσι, με 40 εκατ. ευρώ.

Από τα νέα κεφάλαια, τα 4 εκατ. ευρώ, προήλθαν από τον πρώην CEO του Booking.com και νυν σύμβουλο της Uber, Kees Koolen, ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από το 2016.

Η Holidu, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι κερδοφόρα από τον περσινό Μάιο, είναι ουσιαστικά μια μηχανή αναζήτησης για ενοικιάσεις, που επιτρέπει σε ταξιδιώτες να βρίσκουν και να κλείνουν το ιδανικό κατάλυμα για αυτούς, σε όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει μέσω θυγατρικής της την υπηρεσία Bookiply, η οποία είναι μια SaaS λύση που βοηθά τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων να πολλαπλασιάσουν τις κρατήσεις τους.

Η Startup ιδρύθηκε το 2014 και είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου της. Στην πανδημία, η οποία άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την πορεία του ταξιδιωτικού τομέα, η ίδια όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αντιθέτως, κατέγραψε ανοδική πορεία. Μόνο τον Ιούλιο, την ιστοσελίδα της επισκέφθηκαν πάνω από 26 εκατ. χρήστες, γεγονός που διπλασίασε τις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι. Μόνο αυτόν τον μήνα, η πλατφόρμα κατέγραψε νέες κρατήσεις αξίας 130 εκατ. ευρώ!

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση αλλά και την πορεία της εταιρείας, οι founders της εταιρείας σχολίασαν: “Οι άνθρωποι ήταν κλειδωμένοι στα διαμερίσματα τους λόγω του COVID-19 για μεγάλο χρονικό διάστημα και είδαμε ότι επιτράπηκε ξανά, ήθελαν απλώς να ταξιδέψουν. Πολλοί από αυτούς έψαχναν για ασφαλέστερες επιλογές σε κοντινή απόσταση, για τις οποίες η ενοικίαση καταλύματος είναι ιδανική λύση. Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό το τμήμα της ταξιδιωτικής αγοράς από την ίδρυσή μας και μας κάνει πολύ χαρούμενους που μπορέσαμε να βοηθήσουμε εκατομμύρια ταξιδιώτες να κάνουν υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές φέτος”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις