Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η νικήτρια του πρώτου γυναικείου Business Incubator της Κρήτης

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε η νικήτρια του πρώτου Business Incubator Κρήτης. Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από τον οργανισμό Women Do Business και έχει σαν στόχο να στηρίξει νέες startups και γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους πορεία.

Το ταξίδι του πρώτου Business incubator, ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου και έπειτα από αρκετές συμμετοχές, τρεις ήταν αυτές που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές. Πρόκειται για τις Μαργιάννα Τζεβελέκου, Μαρία Φιορέντζη και Μαρία Αγογλωσσάκη, που την περασμένη Τετάρτη παρουσίασαν τελικά τις επιχειρηματικές τους ιδέες παρουσία των κριτών.

Κριτές ήταν οι Μαρία Νταγλέρη, δημιουργός της Dagleris coaching and training και σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Μάγδα Κατόπη, σύμβουλος εταιρικής ανάπτυξης και επικοινωνίας και συμμετέχουσα σε εξειδικευμένα προγράμματα και δομές καθοδήγησης νέων δυνητικών επιχειρήσεων και οι συνιδρύτριες του Women Do Business, Έρη Παυλάκη & Νατάσα Γρηγοράκη.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαργιάννα Τζεβελέκου, η οποία έχει στόχο να ιδρύσει ένα πρότυπο κέντρο εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με μια ολιστική προσέγγιση και στηριζόμενο στην μη τυπική εκπαίδευση. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η ιδέα της Μαρίας Φιορέντζη αφορά την διαχείριση αποβλήτων καφέ και της Μαρίας Αγογλωσσάκη τη δημιουργία πρωτότυπων θηκών κινητών από βιτρό.

Η νικήτρια του business incubator Μαργιάννα Τζεβελέκου, κερδίζει δωρεάν Mentoring, δωρεάν Business Coaching, δωρεάν Λογιστική και Νομική Καθοδήγηση, δωρεάν Social Media εκπαίδευση για ένα χρόνο και πρόσβαση σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και startup accelerators. Επίσης, το Women Do Business θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια και των άλλων δυο συμμετεχόντων, τους προσφέρει δωρεάν mentoring με σκοπό να σχηματοποιήσουν ένα business model canvas έτσι ώστε να έχουν ένα πιο ξεκάθαρο επιχειρηματικό πλάνο που θα τις βοηθήσει να δώσουν μια ολοκληρωμένη μορφή στην ιδέα και το όνειρό τους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις