Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, COSMΟΤΕ: “Η τεχνολογία σύμμαχος για να γίνουν οι πόλεις μας έξυπνες αλλά και ανθρώπινες”

Για τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να γίνουν οι πόλεις πιο «έξυπνες», αλλά και πιο φιλικές και ανθρώπινες, μίλησε ο ICT Senior Sales Segment Leader Ομίλου ΟΤΕ, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, στο 8ο συνέδριο Smart Cities.

Το στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ έκανε λόγο για εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην εξοικονόμηση πόρων για τους Δήμους και, παράλληλα, να εξασφαλίσουν για τους πολίτες καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια και, τελικά, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην νέα ψηφιακή εποχή, εξήγησε, οι πόλεις αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες προκλήσεις και για να τις αντιμετωπίσουν, καλούνται να γίνουν πιο “έξυπνες”. Και τόνισε, πως με τις δυνατότητες που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) και Internet of Things (IoT), μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο λειτουργικές, να εξοικονομήσουμε πόρους και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την παρουσίασή του, ο κ. Μπρέγιαννης αναφέρθηκε σε καινοτόμες λύσεις COSMOTE για «Έξυπνες Πόλεις», όπως η Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων, ο Έξυπνος Φωτισμός, η Έξυπνη Στάθμευση, η Έξυπνη Κινητικότητα και η Έξυπνη Διαχείριση Υδάτων. «Κάθε πόλη είναι ξεχωριστή και ταυτόχρονα αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα. Στον Όμιλο ΟΤΕ παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις ευφυών πόλεων, που μπορούν να παραμετροποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε Δήμου. Έχοντας υλοποιήσει σύνθετες και αξιόπιστες λύσεις Smart Cities σε διάφορες περιοχές της χώρας, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση της ζωής μας στην πόλη», σημείωσε ο κ. Μπρέγιαννης.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δήμου Ραφήνας όπου με την εγκατάσταση «έξυπνων» φωτιστικών δρόμου που διασυνδέονται με το 4G δίκτυο της COSMOTE, η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε πάνω από 70%, αλλά και στην εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο δήμο Χανίων με την χρήση έξυπνων αισθητήρων. Μίλησε, επίσης, για το έργο έξυπνης διαχείρισης του νερού μέσω του δικτύου NB-IoT της COSMOTE στον Δήμο Μονεμβασιάς.

Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Μπρέγιαννης, ανέφερε: «Το κλειδί της επιτυχίας για να οδηγηθούμε στις έξυπνες πόλεις είναι να δράσουμε συλλογικά, με σύμμαχο την τεχνολογία. Να δουλέψουμε όλοι μαζί, δημοτικές αρχές, επιχειρήσεις, πολίτες, πανεπιστήμια, ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έξυπνες λύσεις που να κάνουν τις πόλεις μας πιο ψηφιακές και ταυτόχρονα, πιο ανθρώπινες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις