Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Nikola παραιτείται μετά από κατηγορίες για απάτη

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Nikola, Trevor Milton, παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μετά από κατηγορίες για απάτη που έγιναν γνωστές την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Milton θα αντικατασταθεί από τον πρώην αντιπρόεδρο της General Motors, Stephen Girsky, o οποίος ανήκε ήδη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. “Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να επιτύχουμε τους στόχους μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας”, δήλωσε ο Mark Russell, Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο μετά από καταγγελία που ισχυρίζεται ότι έχει εμπλακεί σε «ψέματα και εξαπάτηση» σε βάρος επενδυτών. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την είδηση ότι η GM ότι θα αποκτήσει μερίδιο 11% στη Nikola, η εταιρεία Hindenburg Research κυκλοφόρησε μια έκθεση με τίτλο «Nikola: How to Parlay An Ocean of Lies In a Partnership with the Largest Auto OEM in America».  Η Hindenburg κατηγόρησε την Nikola ότι ουσιαστικά έλεγε ψέματα σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας της, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε σκηνοθετήσει ένα βίντεο που δείχνει ένα από τα φορτηγά της να κατεβαίνει έναν λόφο.

H Νίκολα χαρακτήρισε την έκθεση «ψευδή και δυσφημιστική» και τόνισε ότι περιείχε «δεκάδες» ανακριβείς δηλώσεις. Βέβαια είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εταιρεία δεν αμφισβήτησε ότι το βίντεο που δείχνει το φορτηγό να κινείται είναι σκηνοθετημένο. Αντίθετα, “έπαιξε” με τις λέξεις λέγοντας ότι το φορτηγό ήταν “σε κίνηση” χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι η κίνηση αυτή ήταν με τις δικές του “δυνάμεις”.

Αμέσως μετά, ο Milton αποφάσισε να παραιτηθεί και, μέσω Twitter εξήγησε τη λογική πίσω από αυτήν την κίνηση. ‘Στο επίκεντρο πρέπει να είναι η Εταιρεία … όχι εγώ”, είπε. “Σκοπεύω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου … και θα πανηγυρίζω από μακριά” για την εταιρεία.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις