Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτές είναι οι πιο πρωτοπόρες γυναίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος της ΕΕ για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, ανακοίνωσε σήμερα τις τέσσερις νικήτριες της φετινής έκδοσης του Βραβείου για τις Καινοτόμες Γυναίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νικήτριες, που επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών, ανακοινώθηκαν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας, που φέτος πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Αυτές είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Madiha Derouazi (Ελβετία), founder και CEO της Amal Therapeutics,  εταιρείας που αναπτύσσει θεραπευτικά εμβόλια για τον καρκίνο.
  • Maria Fátima Lucas (Πορτογαλία), co-founder και CEO της Zymvol Biomodeling, εταιρείας που αναπτύσσει βιομηχανικά ένζυμα σχεδιασμένα με υπολογιστή εφαρμόζοντας μοριακή μοντελοποίηση.
  • Arancha Martínez (Ισπανία), co-founder και Managing Director της It Will Be, εταιρείας που βοηθά στην αντιμετώπιση της φτώχειας μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας, παρέχοντας υποστήριξη σε ευάλωτες γυναίκες και παιδιά.

Οι τρεις αυτές νικήτριες θα λάβουν έπαθλο 100.000 ευρώ για τα επιτεύγματά τους.

Η τέταρτη νικήτρια, έλαβε το βραβρίο Rising Innovator 2020 που απευθύνεται σε πρωτοπόρες γυναίκες κάτω των 35. Αυτή είναι η Josefien Groot (Ολλανδία), co-founder και CEO της Qlayers. Η εταιρεία της αναπτύσσει μικροδομές για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ανεμογεννητριών. Η Groot θα λάβει έπαθλο 50.000 ευρώ.

Μετά την απονομή των βραβείων, η Επίτροπος Gabriel δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ελπίζω ότι με αυτό το βραβείο, οι νικήτριές μας θα συνεχίσουν να εμπνέουν πολλές άλλες γυναίκες να δημιουργήσουν καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ευρώπη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις