Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple επενδύει στα podcasts με νέα εξαγορά

Μετά την Voysis και την NextVR, η Apple επιβεβαιώνει ότι μέσα στο 2020 προχώρησε σε μία ακόμη εξαγορά, αυτή τη φορά στον ανερχόμενο χώρο των podcasts.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία εξαγόρασε την Scout FM, μια εφαρμογή που βοηθά τον χρήστη να βρει εύκολα τα podcasts που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά του, βάσει του ιστορικού αναζήτησής του. Η Scout FM λειτουργεί σαν το YouTube και το TikTok, καθώς οι αλγόριθμοί της ρυθμίζουν τα προτεινόμενα podcasts ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, αφαιρώντας όλα εκείνα που συνήθως “προσπερνάει”.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη τόσο στο iOS όσο και στο Android και την Alexa, ωστόσο αμέσως μετά την εξαγορά, η Apple το “κατέβασε” από όλες τις πλατφόρμες. Είναι πιθανό  ότι αυτή η κίνηση έγινε προκειμένου η εταιρεία να ενσωματώσει την τεχνολογία της Scout FM στη δική της εφαρμογή podcasts, η οποία είναι διαθέσιμη ήδη από το 2012.

Η Apple έχει επενδύσει στα podcasts από πολύ νωρίς (με τη δική της εφαρμογή) ενώ πρόσφατα άρχισε να αναπτύσσει και να αγοράζει τα δικά της αποκλειστικά podcasts, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Spotify που κυριαρχεί στον συγκεκριμένο χώρο. Δεδομένου όμως ότι η εφαρμογή της λειτουργεί “à la carte”, δηλαδή ο χρήστης επιλέγει μόνος του το podcast, εγγράφεται και ακούει, δεν είναι απίθανο η εταιρεία να θέλει να κάνει την διαδικασία πιο εύκολη και “φιλική”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις