Η νέα “αντίπαλος” της SpaceX είναι εδώ και είναι από τη Γερμανία

Η “διαστημική” SpaceX, του Elon Musk, φαίνεται πως πρόκειται να αποκτήσει έναν νέο αντίπαλο και μάλιστα από την Ευρώπη.

Ο λόγος για την γερμανική Isar Aerospace Technologies, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων της πριν από μερικές ημέρες, έχοντας ως στόχο να εκτοξεύσει τον πρώτο πύραυλο στα τέλη του 2021.

Ο CEO της εταιρείας, Daniel Metzler, ο οποίος είναι μόλις 28 ετών, δήλωσε στην Handelsblatt ότι η ομάδα του θέλει να δημιουργήσει την “ευρωπαϊκή SpaceX”. Το όραμα αυτό άρχισε να γίνεται πραγματικότητα, στον χώρο παραγωγής της εταιρείας, κάπου στο Μόναχο. Εκεί, συναντά κανείς τρεις τεράστιους 3D εκτυπωτές, οι οποίοι θα αρχίσουν τώρα να αναπτύσσουν ταυτόχρονα τρεις πλατφόρμες εκτόξευσης. Κάθε μία από αυτές θα έχει μήκος 27 μέτρων και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα φορτία της σε τροχιά σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι η πλατφόρμα της θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο έτος και θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους πρώτους πελάτες της λίγους μήνες αφότου κάνουν τις παραγγελίες τους. Αλλά είναι σημαντικό εδώ να τονίσουμε κάτι, το οποίο υπογραμμίζει και ο ίδιος ο Metzler σε δηλώσεις του: οι πελάτες της Isar Aerospace Technologies δεν αγοράζουν κάποιον δορυφόρο από αυτήν, αγοράζουν την εκτόξευσή του. “Ο πελάτης παραδίδει τον δορυφόρο και η εταιρεία φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις