Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε η δημιουργία του ταμείου ‘Φαιστός’, την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η χρηματοδότηση της Biomimetic από την Big Pi Ventures και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την ελληνική Startup σκηνή.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κυριάκος Πιερρακάκης: “Παγκόσμια καινοτομία η δημιουργία του ταμείου ‘Φαιστός’ για τις Startups”

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα του 5G, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο “Olympia Forum Ι”, που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα “Πατρίς” και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/64147/kyriakos-pierrakakis-pagkosmia-kainotomia-i-dimiourgia-tou-tameiou-faistos-gia-tis-startups/

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει το τοπίο της Startup επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/64236/osa-prepei-na-xerete-gia-to-ethniko-mitroo-neofyon-epicheiriseon/

Biomimetic: Νέα Spin-off του ΙΤΕ εξασφάλισε 900 χιλ. ευρώ από την Big Pi Ventures

Την επίσημη ίδρυση της Biomimetic, της νέας εταιρείας – τεχνοβλαστού που αναπτύχθηκε από τους Δρ. Ευάγγελο Σκουλά, Ανδρέα Λεμονή, Αντώνη Παπαδόπουλο και Αλέξανδρο Μιμίδη, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/64143/biomimetic-nea-spin-off-tou-ite-exasfalise-900-chil-evro-apo-tin-big-pi-ventures/

Κώστας Τσαούσης – Netdata: Ο φύλακας – άγγελος των ΙΤ!

Αντισυμβατικός, με οξύ μυαλό και με larger than life προσωπικότητα, έχοντας συμπληρώσει αμέτρητα… χιλιόμετρα στον επιχειρηματικό στίβο, θητεύοντας σε ποικίλες διοικητικές θέσεις και σε διαφορετικούς τεχνολογικούς οργανισμούς, ο Κώστας Τσαούσης δεν αποτελεί το σύνηθες αρχέτυπο του Startupper, αλλά και του επιχειρηματία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/64244/kostas-tsaousis-netdata-o-fylakas-angelos-ton-it/

Ο αχάριστος startupper, ή γιατί οι συνεργάτες σου είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της επιχείρησής σου

Καλέ μου startupper τις ιστορίες αυτές τις σκέφτηκα παραπάνω από 2500 χρόνια πριν. Όμως, καλώς ή κακώς ούτε η φύση ούτε οι άνθρωποι αλλάζουν. Νομίζω επομένως ότι ακόμα και σήμερα μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/64177/o-acharistos-startupper-i-giati-oi-synergates-sou-einai-to-polytimotero-kommati-tis-epicheirisis-sou/

DigiYouth: Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων από Microsoft Ελλάδας και ReGeneration

Η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και, μέσω της πρωτοβουλίας DigiYouth, δίνουν τη δυνατότητα σε νέες και νέους πτυχιούχους να επιστρέψουν στα «ψηφιακά θρανία».

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63993/digiyouth-neo-programma-anaptyxis-dexiotiton-apo-microsoft-elladas-kai-regeneration/

Η Oracle κέρδισε τη μάχη του TikTok

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις των “ειδικών” που έκαναν λόγο για άνετη επικράτηση της Microsoft στην διεκδίκηση του TikTok, φαίνεται πως η Oracle είναι αυτή που κέρδισε την εμπιστοσύνη της Bytedance για τα δικαιώματα της εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63975/i-oracle-kerdise-ti-machi-tou-tiktok/

Γιώργος Καλλίγερος – TIER Mobility: Στόχος η ενεργειακή αναβάθμιση των μικρομετακινήσεων στην Ευρώπη

Τον Γιώργο Καλλίγερο τον γνωρίσαμε το 2016, όταν, μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσε στην Αγγλία την Pushme, μια εταιρεία που φιλοδοξούσε να φέρει “επανάσταση” στις σύγχρονες μετακινήσεις, μέσω ενός δικτύου με φορητές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για ηλεκτρικά πατίνια.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/64057/giorgos-kalligeros-tier-stochos-i-energeiaki-anavathmisi-ton-mikrometakiniseon-stin-evropi/

Κώστας Αξαρλόγλου, Alba: “Η συμπεριφορά απέναντι στις προκλήσεις πιο σημαντική από τις δεξιότητες”

Τη σημασία των συμπεριφορών και των ικανοτήτων προκειμένου η κοινωνία και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και να εξελίσσονται μέσα σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο και ψηφιακά μετασχηματιζόμενο περιβάλλον, όπως αυτό της πανδημίας, τόνισε ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/64109/kostas-axarloglou-alba-i-syberifora-apenanti-stis-prokliseis-pio-simantiki-apo-tis-dexiotites/

Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, COSMΟΤΕ: “Η τεχνολογία σύμμαχος για να γίνουν οι πόλεις μας έξυπνες αλλά και ανθρώπινες”

Για τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να γίνουν οι πόλεις πιο «έξυπνες», αλλά και πιο φιλικές και ανθρώπινες, μίλησε ο ICT Senior Sales Segment Leader Ομίλου ΟΤΕ, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, στο 8ο συνέδριο Smart Cities.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/64171/alexandros-bregiannis-cosmote-i-technologia-symmachos-gia-na-ginoun-oi-poleis-mas-exypnes-alla-kai-anthropines/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις