Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Elon Musk καλεί μέσω Twitter σε μονομαχία τον Πούτιν

Ο ιδρυτής της εταιρείας SpaceX, Elon Musk κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλανίιμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία. Ο Musk έκανε την πρόταση αυτή μέσω Twitter σε τρείς γλώσσες, στα αγγλικά, ουκρανικά και ρωσικά. «Με αυτό προκαλώ τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία» έγραψε χαρακτηριστικά.

O Musk ρώτησε επίσης με tweet αν ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για αυτή την αναμέτρηση, κάνοντας tag στη σελίδα του Ρώσου προέδρου στο Twitter. Όταν ένας «ακόλουθος» του αμφισβήτησε τις προθέσεις του, ο Musk τον διαβεβαίωσε ότι «σοβαρολογεί απολύτως».

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πιστός υποστηρικτής του Πούτιν και λάτρης των πολεμικών τεχνών, συνέστησε πάντως στον Musk να μην τα βάζει με τον Ρώσο πρόεδρο επειδή «ανήκουν σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες» βάρους.

«Δεν θα ήταν εντός του αθλητικού πνεύματος του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) να αγωνιστεί με έναν αδύναμο αντίπαλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, αντιπροτείνοντας στον επιχειρηματία να πάει για προπόνηση σε κάποιο από τα πολλά αθλητικά κέντρα της Τσετσενίας.

«Εδώ θα σου πούμε περισσότερα για τις σκοτεινές αμερικανικές μεθόδους δημοσίων σχέσεων και θα σου μάθουμε πώς να κρατάς τους λογαριασμούς σου στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Θα φύγεις από την Τσετσενία άλλος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Ο Musk είναι συνηθισμένος στις αντιπαραθέσεις στο Twitter, όπου έχει 77 εκατ. followers. Τον Φεβρουάριο μάλιστα είχε κατηγορήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (που του επέβαλε διάφορες κυρώσεις) ότι ήθελε να τον φιμώσει.

Συνέκρινε επίσης τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ, με αφορμή τα μέτρα που έλαβε η καναδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συνέχεια πάντως διέγραψε αυτήν την ανάρτηση.

Ο Musk έστειλε στην Ουκρανία τα τερματικά της δορυφορικής σύνδεσης Starlink για το ίντερνετ που δίνουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περίπτωση που παρουσιασθούν προβλήματα με την παραδοσιακή σύνδεση στο ιντερνέτ. Στα τέλη Φεβρουαρίου έφθασε στην Ουκρανία η πρώτη παρτίδα των σταθμών Starlink, ενώ η δεύτερη έφθασε στις 9 Μαρτίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις