Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο εντός του 2021 διερευνά η Deliveroo

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο μέσω Αρχικής Δημόσιας Εγγραφής (IPO), διερευνά η βρετανική Deliveroo, σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Bloomberg.

Η εταιρεία φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με συμβούλους για μια τέτοια κίνηση μέσα στο 2021, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Deliveroo, έχει την υποστήριξη της Amazon και επίσημα από τον Αύγουστο. Η Amazon είχε επενδύσει την Startup το ποσό των 575 εκατ. δολαρίων, τον Μάιο του 2019, όμως μόλις τον προηγούμενο μήνα κατάφερε να πάρει το “πράσινο φως” από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και να αποκτήσει τελικά το 16% της Deliveroo.

Η τελευταία, μέσα στην πανδημία είδε τα δεδομένα της να αλλάζουν καθώς – παρόλο που το delivery είχε ραγδαία ανάπτυξη παγκοσμίως – η ίδια έχασε πολλά από τα καταστήματα τα οποία συνεργαζόταν, τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν. Τον Απρίλιο, η εταιρεία απέλυσε μάλιστα πάνω από 350 άτομα, σχεδόν το 15% του παγκόσμιου δυναμικού της.

Το επόμενο διάστημα όμως φαίνεται ότι η Deliveroo άρχισε να ανακάμπτει καθώς απομακρύνθηκε από τις μεγάλες αλυσίδες και στράφηκε σε μικρότρα, ανεξάρτητα καταστήματα. Το γεγονός αυτό τη βοήθησε να αντιστρέψει τα δεδομένα και να βρεθεί σε μία πολύ καλύτερη οικονομικά θέση, από την οποία τώρα συζητά για το ενδεχόμενο μιας IPO.

Σημειώνεται ότι η αξία της εταιρείας το 2017, είχε υπολογιστεί στα 2 δισ. δολάρια, ωστόσο από τότε δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη αποτίμηση, παρά την τεράστια χρηματοδότηση το 2019 και την ανάπτυξη που σημείωσε μετά τον Απρίλιο.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις