Το VentureGarden επιστρέφει – Αιτήσεις έως τις 25 Οκτωβρίου

Με σύνθημα το «Helping People Grow Ideas» το VentureGarden απευθύνεται σε όσους έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα και έχουν κάποια ιδέα που θέλουν να πραγματοποιήσουν ή μία υφιστάμενη επιχείρηση που θέλουν να εξελίξουν

Το VentureGarden, το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που υλοποιείται δωρεάν από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα, και από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει ηλεκτρονικά λόγω των ειδικών συνθηκών για τον Φθινοπωρινό κύκλο του 2020! Το VentureGarden πραγματοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 7η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και δέσμευση στις επιχειρηματικές τους ιδέες, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα. Το VentureGarden  δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς βασίζεται στη φιλοσοφία ότι η ιδέα –στο στάδιο όπου βρίσκεται– μεταλλάσσεται συνεχώς. Έτσι, δίνεται βαρύτητα στο να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στα εργαλεία εκείνα που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Πιο συγκεκριμένα, το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας 5 εβδομάδων. Η εκπαίδευση εστιάζει σε πρακτικά εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση της σχέσης που έχει η επιχειρηματική ιδέα με τις ανάγκες της αγοράς. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, επιλέγονται οι συμμετέχοντες που θα υποστηριχθούν από το mentoring που παρέχει το πρόγραμμα  διάρκειας 2-3 μηνών.

Μετά από την συμμετοχή τους στο VentureGarden, συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν επιλεγεί από θερμοκοιτίδες για να εξελίξουν την ιδέα τους ή έχουν λάβει χρηματοδότηση για να την υλοποιήσουν. Επίσης, σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων έχουν αξιοποιήσει το VentureGarden για να προετοιμαστούν καλύτερα για είσοδο στην αγορά.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.500 αιτήσεις συμμετοχής. Από αυτές οι 1.272 έχουν επιλεγεί  για να παρακολουθήσουν το VentureGarden  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνολικά, οι συμμετέχοντες του προγράμματος έχουν παρακολουθήσει 1.218 ώρες εκπαίδευσης και έχουν λάβει περισσότερες από 2.400 ώρες mentoring.  349 εισηγητές και μέντορες έχουν υποστηρίξει τους συμμετέχοντες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα.

Ακούγεται ενδιαφέρον;

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2020. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Για την προστασία της υγείας των εμπλεκόμενων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά, με περιορισμένη φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στους χώρους του Alba Graduate Business School και του ACT. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά. Ιδρυτικός δωρητής του Venture Garden είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις