Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber κερδίζει τη δικαστική μάχη και “επιστρέφει” νόμιμα στο Λονδίνο

Μετά από μια μεγάλη δικαστική μάχη με τη ρυθμιστική αρχή του Λονδίνου (Transport for London – TfL), η Uber μπορεί πλέον να δραστηριοποιείται νόμιμα στο Λονδίνο, αφού η έφεση που είχε ασκήσει η ίδια κρίθηκε υπέρ της.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η TfL αναγνώρισε ένα “μοτίβο” το οποίο σύμφωνα με την ίδια, έθετε την ασφάλεια των επιβατών σε κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, η TfL ανακάλυψε ότι μη εγκεκριμένοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς πραγματικών και εγκεκριμένων οδηγών της Uber και μετέφεραν επιβάτες με οχήματα που επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένα στην υπηρεσία.

Η ρυθμιστική αρχή είχε αποκαλύψει ότι μέχρι τότε είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 14,000 διαδρομές από οδηγούς που δεν “ανήκαν” στην εταιρεία. Πολλοί από τους οδηγούς αυτούς δεν είχαν καν στοιχειώδη έγγραφα (πχ δίπλωμα οδήγησης ή ασφάλεια), ενώ κάποιοι, ενώ είχαν “αποκλειστεί” από την Uber, είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν λογαριασμό και να οδηγούν κανονικά.

Από τότε, η Uber έκανε κάποιες προσπάθειες προκειμένου να λύσει αυτά τα προβλήματα, γεγονός που αναγνώρισε και η TfL, χωρίς όμως να αυτές να είναι αρκετές για να “σώσει” την άδεια της. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να ασκήσει έφεση και να διεκδικήσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της. Η έφεση σήμερα εν τέλει κρίθηκε υπέρ της, οπότε μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται νόμιμα, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Σημειώνεται ότι το Λονδίνο είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της Uber στην Ευρώπη. Από το 2012, όταν και ξεκίνησε, η εταιρεία έχει 3,5 εκατ. χρήστες και 45.000 οδηγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις