Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Aurora Labs: Χρηματοδότηση 23 εκατ. δολαρίων με συμμετοχή από LG και Porsche

Η Aurora Labs, ισραηλινή Startup που έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εξ αποστάσεως ελέγχου για διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, ανακοίνωσε μια νέα χρηματοδότηση Β’ Γύρου, ύψους 23 εκατ. δολαρίων.

Του γύρου ηγήθηκε ο επενδυτικός βραχίονας της LG (LG Technology Ventures) και ο Marius Nacht, συνιδρυτής της Check Point Software Technologies. Συμμετείχε επίσης η  Porsche SE, η Toyota Tsusho (μέλος του ομίλου Toyota), η UL Ventures και υφιστάμενοι επενδυτές.

Τα 23 εκατ. δολάρια είναι ουσιαστικά μια πρόσθετη χρηματοδότηση στον τελευταίο γύρο, ύψους 11,1 εκαρ. δολαρίων, που σήκωσε η εταιρεία από επενδυτές όπως οι Fraser McCombs Capital and MizMaa Ventures. Η ανακοίνωσή της, έρχεται αμέσως μετά την γνωστοποίηση της συνεργασίας της Startup με την Porsche και την χρήση της τεχνολογίας της από την τελευταία, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ποια είναι η Aurora

Η Aurora ιδρύθηκε το 2016 και έχει δημιουργήσει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο επιτρέπει τον εξ αποστάσεως έλεγχο, τη διάγνωση προβλημάτων αλλά και ενημερώσεις σε διασυνδεδεμάν οχήματα.

Οι λύσεις της εταιρείας χρησιμοποιούνται σήμερα από δεκάδες αυτοκινητοβιομηχανίες και καλύπτουν το ένα τρίτο της παραγωγής αυτοκινήτων. Μέσω αυτών, οι κατασκευαστές μπορούν να συλλέγουν πολύτιμα δεδομένα και να κατανοούν βαθιά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας ότι αυτό θα μπορεί να προβλέπει και να λύνει τυχόν προβλήματα ουσιαστικά… μόνο του.

Εκτός από τα παραπάνω, οι λύσεις της Aurora επιτρέπουν στους κατασκευαστές να προσθέτουν συνεχώς νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά στο προϊόν, αυξάνοντας τον χρόνο ζωής του αλλά και βελτιώνοντας την εμπειρία τυο χρήστη. Όλα αυτά, προφανώς, επιτυγχάνονται με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει έδρα στο Τελ Αβίβ, ενώ διατηρεί γραφεία στη Γερμανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις