Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Annotell σήκωσε 5,8 εκατ. ευρώ για να κάνει τα αυτόνομα οχήματα πιο “έξυπνα”

H σουηδική startup Annotell ανακοίνωσε χθες ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 5.8 εκατ. ευρώ, της οποίας ηγήθηκαν οι Ernström & Co και Stena Sessan, που θα βοηθήσουν την startup να λύσει ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στην ανάπτυξη την βιομαχανίας της αυτόνομης οδήγησης: να βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κάνουν τα self-driving οχήματα τους, “να βλέπουν και να κατανοούν” το περιβάλλον τους.

Η Annotell, η οποία έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό,  θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της, θέλοντας να δώσει στους στους κατασκευαστές αυτοκινήτων τη δυνατότητα να διασφαλίζουν την απόδοση των συστημάτων αντίληψης των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της Annotell, Daniel Langkilde, η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τους ομίλους Volvo και Zenseact, ενώ πολλές ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί της.

Ο Langkilde δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Τα συστήματα αντίληψης που διασφαλίζουν την ποιότητα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην κατασκευή και την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, απλώς και μόνο επειδή είναι τόσο περίπλοκα και ακριβά. Κάνουμε φθηνότερο, γρηγορότερο και ευκολότερο το να λάβουμε τα σωστά δεδομένα για να εκπαιδεύσουμε και να επικυρώσουμε τα συστήματα στα οποία βασίζονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις