Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Psykhe: 1,7 εκατ. δολάρια για έναν AI στυλίστα

Η Psykhe, μια πλατφόρμα προσωποποιημένων συστάσεων μόδας και ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Λονδίνο, συγκέντρωσε 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση seed.

Στον γύρο ηγήθηκε η SLS Journey, ο νέος επενδυτικός βραχίονας του αμερικανικού ομίλου μόδας MadaLuxe, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί από τους υπάρχοντες επενδυτές όπως η Carmen Busquets, συν ιδρυτικός επενδυτής στην Net-a-Porter, στο site Moda Operandi αλλά και στη Farfetch, ο John Skipper, πρόεδρος στην DAZM και πρώην στέλεχος της Disney Media Networks, και η Lara Vanjak. Στο συμβούλιο της PSYKHE συμμετέχει και η Zsofia Jamieson, βετεράνος της βιομηχανίας μόδας.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκτείνει την τεχνολογία της σε άλλες κάθετες αγορές προϊόντων.

Η Startup ιδρύθηκε από την Anabel Maldonado, έναν δημοσιογράφο μόδας και σύμβουλο εκδόσεων με υπόβαθρο στη νευροψυχολογία.
Η Psykhe χρησιμοποιεί AI και τις αρχές της ψυχολογίας για εξατομίκευση των επιλογών μόδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Ο αλγόριθμος της πλατφόρμας τροφοδοτείται τόσο από μηχανική μάθηση όσο και από την επιστήμη των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης προσωπικότητας για να προσαρμόσει τις συστάσεις των προϊόντων στους χρήστες με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, τα οποία εισάγονται στο σύστημα μέσω ενός ψυχολογικού τεστ που κάνουν οι χρήστες κατά την εγγραφή στο site.

Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με κορυφαίους λιανοπωλητές που περιλαμβάνουν τους Moda Operandi, Mytheresa, LuisaViaRoma, 24S και 11 Honoré.

Η πλατφόρμα είναι ήδη σε λειτουργία beta φάση με πρόσκληση, με την λίστα αναμονής να πλησιάζει τις  10.000! Θα ξεκινήσει την κανονική λειτουργία της μέσα στο φθινόπωρο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις