Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισπανική TravelPerk δημιουργεί marketplace και νέα πλατφόρμα API

Η ισπανική TravelPerk, μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες Startups στον τομέα οργάνωσης των επαγγελματικών ταξιδιών, ανακοίνωσε σήμερα μία νέα δυνατότητα: από εδώ και στο εξής, κάνει τις υπηρεσίες της διαθέσιμες σε πελάτες, συνεργάτες, developers και άλλους παίκτες της αγοράς μέσω μιας νέας πλατφόρμας API.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δημιουργούν νέες λειτουργίες / υπηρεσίες και στη συνέχεια αυτές τις υπηρεσίες να τις πωλούν στο marketplace της TravelPerk, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο κανάλι αγορών για τα προϊόντα τους.

Έτσι, η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα συνεργατικό οικοσύστημα στο οποίο θα ωφελούνται τόσο οι εταιρείες όσο και οι ίδιοι οι πελάτες – επίσης επιχειρήσεις- της TravelPerk. Οι τελευταίοι, θα μπορούν απρόσκοπτα να ενσωματώνουν τα εργαλεία της TravelPerk θα εσωτερικά εταιρικά τους συστήματα.

Με την ενσωμάτωση αυτών των λύσεων στις ροές εργασίας τους, οι πελάτες μπορούν να εξορθολογίσουν ή ακόμα και να αυτοματοποιήσουν πολλές από τις διαδικασίες και τις λειτουργίες που πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή χειροκίνητα κατά τη χρήση του TravelPerk, όπως η ενσωμάτωση νέων χρηστών, η διαχείριση εξόδων, οι οικονομικές αναφορές και η παροχή ενημερωμένων πληροφοριών ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η TravelPerk ιδρύθηκε το 2015 και δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να κανονίσουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια, να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις online για διάφορα μεταφορικά μέσα αλλά και να υπολογίσουν το budget που θα χρειαστεί. Σύμφωνα με τον Avi Meir , συνιδρυτή και CEO της TravelPerk, πριν τη δημιουργία της εταιρείας, επικρατούσε ένα χάος στον χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών. Η εταιρεία έφερε «ευελιξία» και «έλεγχο» στις σπατάλες, “με έναν τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν”.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 134 εκατ. δολάρια. Η τελευταία της χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και άγγιξε τα 104 εκατ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις