Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Multis: υπηρεσίες πληρωμών σε κρυπτονομίσματα για επιχειρήσεις

H Γαλλική Startup Multis ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατ. στερλινών με την εταιρεία να έχει ετοιμάσει μια πλατφόρμα διαχείρισης εταιρικών πληρωμών σε κρυπτονομίσματα!

Στην χρηματοδότηση συμμετείχαν μερικά γνωστά ονόματα όπως η White Star Capital, ο Y Combinator, η Coinbase Ventures,η  eFounders, η Greenfield One και το Digital Currency Group.

Ο συνιδρυτής και CEO της Multis, Thibaut Sahaghian ανέφερε ότι: «Είναι περίπλοκο να διαχειρίζεστε κρυπτονομίσματα ως εταιρεία. Μόλις αποκτηθούν τα κρυπτονομίσματα ή να ξεκινήσετε να πληρώνετε με αυτά υπαλλήλους και συνεργάτες, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο χάος».

Το Multis στην ουσία είναι ένα πορτοφόλι Ethereum πολλαπλών υπογραφών. Η εταιρεία δεν ελέγχει τα κλειδιά, πράγμα που σημαίνει ότι η Multis δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματά των υπαλλήλων, αλλά η εταιρεία μπορεί να ελέγξει και να ορίσει ποιοι εγκρίνουν τις πληρωμές.
Το Multis υποστηρίζει ERC20 tokens, που έχουν βάση το Ethereum, που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε stablecoin (γιατί αυτά είναι “δεμένα” με το δολάριο ή το ευρώ και έχουν πολύ μικρή μεταβολή), όπως USDC και DAI για παράδειγμα. Επίσης προσφέρεται ανταλλαγή μεταξύ 70+ κρυπτονομισμάτων στο βασικό πακέτο συνδρομής.

Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα επένδυσης των κρυπτονομισμάτων, μετατροπή σε ευρώ ή δολάρια ενώ στο κοντινό μέλλον θα προσφέρει λογαριασμούς IBAN σε ευρώ και δολάρια με χρωστικές κάρτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις