Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cazoo: Νέα μεγάλη χρηματοδότηση για το βρετανικό marketplace αυτοκινήτων

Η Cazoo, η βρετανική εταιρεία που κατάφερε να γίνει μονόκερος σε λιγότερο από 18 μήνες από την ίδρυσή της, ανακοίνωσε μια νέα χρηματοδότηση 311 εκατ. δολαρίων, που διπλασιάζει την αξία της στα 2,6 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2018 από τον serial enterpreneur, Alex Chesterman, είναι ένα marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που φιλοδοξεί να αλλάξει την αγορά. Το “κατάστημά” της βγήκε online για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 και σήμερα τα έσοδά της έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. λίρες, σύμφωνα με το CNBC.

“Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει μια επιτάχυνση στη μετάβαση από την offline στην online αγορά αυτοκινήτου, καθώς οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να υιοθετούν τη μοναδική και κορυφαία μας πρόταση», δήλωσε ο Chesterman, Διευθύνων Σύμβουλος της Cazoo, την Πέμπτη.

“Η τελευταία χρηματοδότηση αποδεικνύει την πίστη ορισμένων από τους καλύτερους επενδυτές στον κόσμο τόσο στο επιχειρηματικό μας μοντέλο όσο και στην ομάδα μας, καθώς και στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και δίνει στην Cazoo τη δύναμη να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου στους καταναλωτές”.

Στον τελευταίο γύρο της Cazoo, ηγήθηκε το αμερικανικό VC General Catalyst, η D1 Capital Partners και funds των Fidelity και BlackRock. Συμμετείχαν επίσης οι Durable Capital Partners και το κρατικό wealth fund  του Abu Dhabi, Mubadala. Η Cazoo δήλωσε ότι θα διαθέσει τα χρήματα σε προσλήψεις, μάρκετινγκ και ανάπτυξη των προϊόντων της.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται η Spotawheel, ένα αντίστοιχο marketplace, το οποίο πρόσφατα σήκωσε νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις