Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συγχωνεύονται οι πλατφόρμες Crowdcube και Seedrs

Την απόφαση τους να συγχωνευθούν, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συγκέντρωσης κεφαλαίων στον κόσμο, ανακοίνωσαν οι πλατφόρμες Crowdcube και Seedrs. Η συμφωνία τους,  αναμένεται να εγκριθεί από την βρετανική αρχή ανταγωνισμού στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021.

Μέσω της συγχώνευσης, η Crowdcube θα αποκτήσει το πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο της Seedrs. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Crowdcube θα κατέχουν το 60% της νέας εταιρείας και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Seedrs θα κατέχουν το υπόλοιπο 40%.  Τα ποσοστά αυτά αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με το Sifted, τη συγκριτική αποτίμηση των δύο εταιρειών.

“Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα των δύο εταιρειών καθώς επιταχύνουμε την κοινή μας αποστολή να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη αγορά μετοχών στον κόσμο”, δήλωσε ο Jeff Kelisky, CEO του Seedrs.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες διαθέτους δύο από τις κορυφαίες πλατφόρμες crowdfunding στην Ευρώπη. Από το 2011, πάνω από 2 δισ. λίρες έχουν επενδυθεί σε καμπάνιες και στις δύο πλατφόρμες και, μαζί, έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για περισσότερες από 1.500 εταιρείες. Οι Revolut, Brewdog και Perkbox είναι μερικές από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις