Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple μηνύει εταιρεία – συνεργάτη της για παράνομη μεταπώληση 100.000 συσκευών

Η Apple υπέβαλε αγωγή εναντίον της εταιρείας και πρώην συνεργάτη της GEEP Canada κατηγορώντας την για μεταπώληση προϊόντων.

Φαίνεται ότι περισσότερα από 100.000 iPhone, iPad και “έξυπνα” ρολόγια που έπρεπε να αποσυναρμολογηθούν και να ανακυκλωθούν χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως για πώληση. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ξεπέρασαν τα 11.766 κιλά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την “ένοχη” εταιρεία GEEP.

Ο έλεγχος που πραγματοποίησε η Apple στα προϊόντα της σε διάστημα μεταξύ 2015 και 2017 οδήγησε στο φως την συγκεκριμένη “απάτη”. Η εταιρεία ανακάλυψε ότι το 18% αυτών των συσκευών (103.845 συνολικά) εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Τώρα, η Apple ζητά 31 εκατ. δολάρια από την πρώην συνεργάτιδα εταιρεία ως αποζημίωση για τη συγκεκριμένη  απάτη. Η GEEP δεν αρνείται τις κατηγορίες αλλά “ρίχνει το μπαλάκι” σε τρεις υπαλλήλους, ισχυριζόμενη ότι αυτοί πραγματοποίησαν την πράξη  και έκλεψαν τις συσκευές προς δικό του όφελος. Η Apple ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι λεγόμενοι “εργαζόμενοι” ήταν στην πραγματικότητα ανώτερα στελέχη της GEEP.

Σημειώνεται ότι η Apple γενικότερα, προσφέρει στην αγορά επαναχρησιμοποιούμενες συσκευές, ωστόσο δεν θέλει να πωλούνται συσκευές που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφαλείας και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των καταναλωτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις