Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνολογίες Cloud: o “Game Changer” της αγοράς

Το “ταξίδι” προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό έχει πολλές στάσεις και απαιτεί προσεκτικό προγραμματισμό. Απαιτεί αποδέσμευση από τα παλιά επιχειρηματικά μοντέλα και την δημιουργία καινούργιων, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας, ευέλικτης επιχείρησης, προσανατολισμένης και στον ανθρώπινο παράγοντα.

Μια επιχείρηση, θα πρέπει να επιλέξει με πολύ προσοχή τα εργαλεία που θα αποτελέσουν το “όχημα” για το ψηφιακό της μέλλον. Ένα στοιχείο που αποτελεί ταυτότητα και “σφραγίδα” της πορείας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, είναι η ενσωμάτωση υπηρεσιών cloud, οι οποίες αποτελούν το δυνατότερο εργαλείο αύξησης παραγωγικότητας και υιοθέτησης τεχνολογιών αιχμής. Η επιλογή σωστού συνεργάτη και των κατάλληλων τεχνολογικών λύσεων έχουν καθοριστική σημασία για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Το έτερο σημαντικό συστατικό, είναι η ίδια η κουλτούρα της εταιρείας, που πρέπει να είναι ανοιχτή στην αλλαγή, στην απλούστευση των διαδικασιών και στην επένδυση σε future proof τεχνολογίες που είναι ικανές να αλλάξουν την αντίληψη της ίδιας της εταιρείας για την επόμενη ημέρα της, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αγοράς.

Οι τεχνολογίες cloud σήμερα είναι ο απόλυτος «game changer» στην αγορά!

Η μετάβαση όμως σε αυτές, δεν σημαίνει μόνο την μεταφορά αρχείων και λειτουργιών σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Χρειάζεται προσήλωση στο στόχο, ξεκάθαρο όραμα και ικανότητες. Η ομάδα Digital Transformation της Office Line, με 23 χρόνια εμπειρίας και επιτυχημένης δραστηριότητας στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, έχει βοηθήσει πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες στο “ταξίδι” αυτό, βάζοντας πάντα σε πρώτο πλάνο και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ταυτόχρονα, μέγιστης σημασίας για τις εταιρίες είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης επένδυσης σε ισχυρές και ευέλικτες τεχνολογικές πλατφόρμες, αλλά και στην εκπαίδευση στελεχών για την χρήση τόσο των νέων τεχνολογιών, όσο και των δεδομένων που παράγονται από αυτές. Το Digital Transformation unit της Office Line με την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, αξιολογεί την πρόοδο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και βοηθάει τις εταιρείες στην διαμόρφωση εταιρικής κουλτούρας ώστε να είναι προσανατολισμένη στην συνεργασία και την απόδοση. Η Office Line διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Πληροφορικής, με ηγετική θέση στην παροχή λύσεων Cloud και υπηρεσιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού, είναι ένας από τους πλέον εξειδικευμένους “δια βίου” συνεργάτες της Microsoft σε αυτόν τον τομέα, για περισσότερο από 15 χρόνια.

Παναγιώτης Κουρής: CEO της Office Line A.E

“Οι επιδόσεις μας στο Azure Cloud Adoption αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη και συμβάλουν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό που πραγματώνεται στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι, με προηγμένες Cloud τεχνολογίες να συντελέσουμε στην ψηφιακή ανάταση της χώρας. Παράλληλα, με το βλέμμα στο μέλλον, στοχεύουμε να εξάγουμε την υψηλή μας τεχνογνωσία και εκτός συνόρων, δημιουργώντας έτσι ένα παγκόσμιο δίκτυο έρευνας, ανάπτυξης και καινοτόμου εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής».

Προκειμένου να επιτύχει αυτό τον σκοπό, η Office Line έχει δημιουργήσει μία σειρά custom υπηρεσιών, όπως εξειδικευμένα workshops τα οποία μεταδίδουν την τεχνογνωσία της εταιρείας στην υιοθέτηση εργαλείων Cloud και Collaboration, με απώτερο στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Η υιοθέτηση cloud εν γένει, βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας κατά την περίοδο της καραντίνας, καθώς οι υπηρεσίες και τα εργαλεία του ήταν καταλυτικά προκειμένου να επιτευχθεί η τηλεργασία και η αδιάλειπτη λειτουργία των επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν να μείνουν κλειστές. H Office Line, στη νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η πανδημία, έδωσε το ηχηρό παρόν υλοποιώντας με επιτυχία ένα πολύ μεγάλο έργο ασφαλούς τηλεργασίας για έναν ζωτικής σημασίας εθνικό Οργανισμό.
Η λύση ήρθε μέσα από την εφαρμογή Windows Virtual Desktop on Azure που εξασφάλισε την απρόσκοπτη επιχειρησιακή συνέχεια του Οργανισμού, προκειμένου οι εργαζόμενοι να εργάζονται από την ασφάλεια του σπιτιού τους, με την ίδια λειτουργικότητα και παραγωγικότητα του γραφείου τους.

Η Office Line με την πολυετή εμπειρία της ως ηγέτιδα εταιρεία στο Digital Transformation και τις υπηρεσίες cloud, διαθέτει την ικανότητα να ικανοποιεί ταχύτατα κρίσιμα αιτήματα επιχειρήσεων που επιζητούν την επιχειρησιακή τους συνέχεια με άμεσα αποτελέσματα, προκειμένου το στελεχιακό δυναμικό τους να συνεχίσει να εργάζεται παραγωγικά και με ασφάλεια από το σπίτι.

Με καινοτόμα αντίληψη και μεγάλο ιστορικό υλοποιήσεων έργων, η Office Line αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της Microsoft στις τεχνολογίες αιχμής, έχοντας μεταφέρει πάνω από 150.000 χρήστες στο cloud. Φέτος, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την Microsoft ως Country Partner για το 2020, ενώ κατέχει αντίστοιχη αναγνώριση ως Microsoft Partner Of The Year 2019, όντας παράλληλα και ο πρώτος Microsoft Fast Track Ready Partner για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 για τις υπηρεσίες της και με ISO 27001:2013 για την ασφάλεια των δεδομένων, υιοθετώντας τα διεθνή επιχειρηματικά πρότυπα για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών. Κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό ICT πιστοποιήσεων ενώ η γκάμα πελατών της αποτελείται από πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς δημόσιου και τραπεζικού τομέα, καθώς και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από το παγκόσμιο επιχειρείν.

Δημοσίευση Τρίτων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις