Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ESA χρηματοδοτεί έργο για την υιοθέτηση αυτόνομων οχημάτων

Η ITS Equant,, μια νεοσυσταθείσα κοινοπραξία που στοχεύει στη χρήση δορυφορικών συστημάτων για την υποστήριξη της οδικής ασφάλειας και την ταχύτερη χρήση αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους, εξασφάλισε ένα χρηματοδοτούμενο έργο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Η κοινοπραξία αποτελείται από την Valerann, μια Startup με έδρα το Τελ Αβίβ που αναπτύσσει συστήματα διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας, και την Excelerate Technology, μια ουαλική εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει λύσεις δορυφορικής και επίγειας συνδεσιμότητας.

Η Valerann θα αξιοποιήσει τις δορυφορικές επικοινωνίες και τις τεχνολογίες GPS για να καταστήσει το σύστημά της επεκτάσιμο και — κυρίως — διαθέσιμο εκτός επίγειων δικτύων κάτι που σημαίνει ότι η τεχνολογία για ασφαλέστερα αυτοκινούμενα οχήματα θα μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιονδήποτε δρόμο, ανεξάρτητα από το αν αυτοί οι δρόμοι έχουν κάποια ασύρματη συνδεσιμότητα.

Ο CEO της Valerann αναφέρει ότι περίπου το 36% των αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν σταθερή συνδεσιμότητα 4G (και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη κινητής τηλεφωνίας).
Χρησιμοποιώντας ειδικούς αισθητήρες στο δρόμο και σχετικό λογισμικό, η Startup έχει ήδη αναπτύξει ένα “Smart Roads System”, συγκεντρώνοντας 5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Seed από την ίδρυση της το 2016.

Η Excelerate, από την άλλη πλευρά, εργάζεται πάνω σε λύσεις συνδεσιμότητας τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει έδρα το Κάρντιφ και γραφεία στη Γαλλία, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Κατά τους επόμενους 18 μήνες, η Excelerate θα συνεργαστεί με την

Valerann για την ενσωμάτωση δορυφορικών τεχνολογιών στο Smart Roads System της Valerann με βασικό στόχο την επιτάχυνση της χρήσης αυτόνομων οχημάτων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις