Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Landscape: Η νέα πλατφόρμα αξιολόγησης VC που θέλει να βοηθήσει νέους founders

Μια νέα πλατφόρμα που έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση των VCs με στόχο την επίτευξη διαφάνειας, έκανε πρεμιέρα σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λόγος για την Landscape, η οποία αυτοαποκαλείται το “Glassdoor των VCs”, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των founders που αναζητούν χρηματοδότηση.

Η πλατφόρμα έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής σε beta έκδοση και έχει 700 αξιολογήσεις και 83 εγκεκριμένους συνεργάτες στην Ευρώπη, τόσο VCs όσο και προγράμματα επιτάχυνσης. Μόλις οι αξιολογήσεις και τα δεδομένα στην πλατφόρμα αυξηθούν η εταιρεία – η οποία βλέπει ενδιαφέρον και από την Αμερική – σκοπεύει να εξάγει reports με χρήσιμες πληροφορίες και συμπεράσματα.

Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας προέκυψε από τις εμπειρίες που βίωσε ο ιδρυτής της Joe Perkin, κατά την αναζήτηση κεφαλαίων για την επίσης δική του εταιρεία, Coursematch, το 2019. Ο ίδιος εξηγεί ότι τότε είχε μια επαφή με ένα βρετανικό VC, το οποίο κατέληξε χάσιμο χρόνου. Αυτό τον έκανε να σκεφτεί ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένας μηχανισμός “προειδοποίησης” για τους νέους ιδρυτές. Και το έκανε.

Σημειώνεται ότι η Landscape δεν είναι η πρώτη πλατφόρμα αξιολόγησης επενδυτικών εταιρειών, ωστόσο η ίδια ισχυρίζεται ότι ξεχωρίζει για το design και την ευκολία χρήσης της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις