Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut θέλει να γίνει τράπεζα (και στις ΗΠΑ)

Η Revolut, η μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Ευρώπη με 13 εκατομμύρια χρήστες, ετοιμάζεται να “ζητήσει” τραπεζική άδεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, σχεδιάζει να υποβάλει σχετική αίτηση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Σαν Φρανσίσκο και το Τμήμα Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Καλιφόρνιας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Revolut έχει ήδη λάβει ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια από το 2018, από την Τράπεζα της Λιθουανίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Φέτος, η Fintech “αξιοποίησε” την άδεια αυτή, ανοίγοντας και επίσημα τράπεζα στη Λιθουανία, μια χώρα που γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία με 300.000 πελάτες.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν μια νέα τάση που έχει δημιουργηθεί, με όλο και περισσότερες Fintech εταιρείες να προσπαθούν να μπουν στο “κλαμπ” των παραδοσιακών τραπεζών.

Τον Μάρτιο, η Square έλαβε άδεια για να “γίνει” τράπεζα, ενώ νωρίτερα φέτος η Lending Club εξαγόρασε την Radius Bank για 185 εκατ. δολάρια, αποκτώντας έτσι την άδεια να λειτυργήσει ως εθνική τράπεζα. Με τον ίδιο τρόπο, “τραπεζικά προνόμια” απέκτησε και η δική μας Viva Wallet, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των μετόχων της Praxia Bank  από την Atlas Merchant Capital Oak.

Εάν τελικά η Revolut καταφέρει να πάρει την άδεια, αυτή θα έχει ισχύ σε όλες τις ΗΠΑ παρόλο που θα εκδοθεί στην Καλιφόρνια. Ειδικότερα, η τράπεζα θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε όλες τις πολιτείες, μέσω διαπολιτειακών συμφωνιών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις