Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Shell “ποντάρει” στα αυτοκίνητα με συνδρομή με νέα επένδυση στην Drover

Σε επένδυση 2,25 εκατ. ευρώ στην λονδρέζικη νεοφυή επιχείρηση Drover, προχώρησε η Shell Ventures.

Η Drover προσφέρει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, τη δυνατότητα απόκτησης νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με συνδρομή, παρέχοντας επίσης επιλογές χρηματοδότησης αλλά και ασφάλισης.

Η εταιρεία επιτρέπει στους πελάτες της να αποκτήσουν το όχημα της αρεσκείας τους με συμβόλαιο από ένα μήνα έως και 2 χρόνια και στη συνέχεια παραδίδει το αυτοκίνητο κατοίκον – παραλαμβάνοντάς το επίσης μετά το τέλος της συνδρομής.

Η Drover ισχυρίζεται ότι «ηγείται» αυτή τη στιγμή της ευρωπαϊκής αγοράς, έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα μεγάλων επενδυτών. Μόλις πριν τρεις μήνες, η εταιρεία είχε σηκώσει χρηματοδότηση 20,5 εκατ. λιρών, από επενδυτές όπως οι Target Global, RTP Global και Autotech Ventures. Τώρα, με τα νέα κεφάλαια, η Startup θέλει να βελτιώσει τις προσφορές της στο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Drove,  Alex Rose, δήλωσε: «Οι ευέλικτες συνδρομές και οι πληρωμές all-in-one θεωρούνται όλο και περισσότερο ως ο έξυπνος, απλός τρόπος πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να αλλάξω τη σημερινή κατακερματισμένη διαδικασία αγοράς και ιδιοκτησίας αυτοκινήτων, βάζοντας τη βολική, προσιτή και χωρίς άγχος πρόταση της Drover στα χέρια ολοένα και περισσότερων ανθρώπων».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια επενδύσεων της Shell Ventures, Iryna Gryhorenko, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Drover με στόχο να γίνουμε Ευρωπαίοι πρωταθλητές στις συνδρομές αυτοκινήτων και να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση».

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο με την Drover, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον δύο Startup εταιρείες, η FlexCar και η Instacar. Και οι δύο προσφέρουν μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου, με τον χρήστη να μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή, να το επιστρέψει επίσης αλλά και να το αλλάξει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις