Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στις 394 οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αιτήθηκαν να εγγραφούν στο ElevateGreece

Τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας του ElevateGreece ο συνολικός αριθμός υποβολών έφτασε τις 394 νεοφυείς επιχειρήσεις που αιτήθηκαν να εγγραφούν στο μητρώο.

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και παρέθεσε και το σχετικό πίνακα καταγραφής με τα στοιχεία.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, Elevate Greece, σε ειδική εκδήλωση η οποία προβλήθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, η νέα πλατφόρμα αποσκοπεί στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Βασικός στόχος της είναι να προωθήσει τη μεταξύ τους δικτύωση, καθώς και την δυνατότητα ανάδειξής τους σε διεθνές επίπεδο. Στην πλατφόρμα θα καταγράφεται επίσης η πορεία τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, καθιστώντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις πόλο έλξης για επενδυτικούς αγγέλους και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις που πληρούν 2 βασικά χαρακτηριστικά: της καινοτομίας και της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος και θα κρίνονται από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα μπορούν πέραν της δικτύωσης και της ανάδειξης τους, να απολαύσουν οφέλη και χορηγίες από τους Επίσημους Υποστηρικτές του Elevate Greece, και να συμμετάσχουν στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα για τα κριτήρια ένταξης, τη διαδικασία εγγραφής και τις υποχρεώσεις των εντεταγμένων επιχειρήσεων, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις