Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nestle εξαγόρασε την Freshly για 1.5 δις δολάρια

H Nestle USA ανακοίνωσε την εξαγορά της Freshly για 1.5 δις δολάρια- 950 εκατομμύρια δολάρια συν δυνητικά κέρδη έως 550 εκατομμύρια δολάρια με βάση τη μελλοντική ανάπτυξη.

Η Freshly είναι μια Νεοϋορκέζικη startup, που προσφέρει υγιεινά γεύματα που παραδίδονται στο σπίτι κάθε πελάτη σε εβδομαδιαίες παραγγελίες και με συνδρομή και τα οποία μπορούν να ετοιμαστούν σε λίγα λεπτά στον φούρνο
Η Freshly παραδίδει περισσότερα από ένα εκατομμύριο γεύματα την εβδομάδα σε 48 πολιτείες των Η.Π.Α, με τις προβλεπόμενες πωλήσεις να φτάνουν τα 430 εκατομμύρια δολάρια για το 2020.

Η Startup είχε λάβει το 2017 χρηματοδότηση ύψους 103 εκατομμυρίων δολαρίων, της οποίας είχε ηγηθεί η Nestle, αποκτώντας το 16% της εταιρείας, ενώ συμμετείχαν και οι Highland Capital Partners, White Star Capital, Insight Venture Partners.

Ο πρόεδρος της Nestlé USA και CEO, Steve Presley δήλωσε ότι: “Οι καταναλωτές αγκαλιάζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τρώνε στο σπίτι τους όπως ποτέ άλλοτε, οπότε είναι μια επανάσταση που ξεκίνησε από την πανδημία αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για μια μακροχρόνια τάση“.

Σε μια σημείωση προς τους πελάτες της, ο ιδρυτής και CEO της Freshly, Michael Wystrach επεσήμανε:
“Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η ομάδα του  Freshly σχεδιάζει να τριπλασιάσει τον αριθμό των μενού που προσφέρει κάθε εβδομάδα. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τα γεύματα, η τιμή και η συνδρομή παραμένουν όπως τα ξέρετε. Η Freshly θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση για την ολοκλήρωση της βασικής αποστολής για την άρση των εμποδίων στην υγιεινή διατροφή με θρεπτικές και νόστιμες λύσεις γευμάτων. Υποστηριζόμενη από τη δύναμη της Nestlé ανοίγουν νέες δυνατότητες για μια ταχύτερη παράδοση φαγητού στην πόρτα σας.
Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τα δικά μας αυστηρά πρότυπα και θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο των προϊόντων μας. Τα γεύματα μας δεν θα αλλάζουν και δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής συστατικών ή ενσωμάτωσης προϊόντων της Nestlé, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για πιθανές ευκαιρίες για το μέλλον
“.

Σε μια παρόμοια κίνηση είχε προχωρήσει η Vivartia εξαγοράζοντας το Forky το 2017 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις