Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

X Lab: Θυγατρική της Alphabet καταγράφει τον εγκέφαλο και “προβλέπει” την κατάθλιψη

Πάνω σε ένα project που έχει στόχο να καταγράψει και να παρακολουθεί τα συμπτώματα της κατάθλιψης εργάζεται αθόρυβα τα τελευταία χρόνια η πειραματική ερευνητική ομάδα X της Alphabet.

Δημοσίευση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από την εταιρεία, αναφέρει ότι ομάδα νευροεπιστημόνων αλλά και μηχανικών hardware και software, δημιουργούν μια σειρά πρωτοτύπων εδώ και τρία χρόνια, υπό το διακριτικό τίτλο “Project Amber”. Σκοπός τους είναι να βρουν έναν πιο εύκολο αλλά και αντικειμενικό τρόπο να καταγράφουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε συνεχή ρυθμό, προκειμένου να “μετρούν” την πρόοδο του ασθενούς από συνεδρία σε συνεδρία ή ακόμα και να προβλέπουν μελλοντικά καταθλιπτικά επεισόδια.

Ο Obi Felten,  ο οποίος ηγείται του X lab, έγραψε ότι για το project αυτό, η Alphabet χρησιμοποιεί την τεχνολογία του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG), η οποία αντιλαμβάνεται και “μετρά” διάφορα μοτίβα στην ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Για αυτόν τον σκοπό, η εταιρεία έχει αναπτύξει νέο hardware (που μοιάζει με κουκούλα) καθώς και εργαλεία για την ανάλυση των δεδομένων.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει την τεχνολογία της διαθέσιμη στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, δημοσιεύοντας των κώδικα πίσω από τα εργαλεία hardware αλλά και software.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις