Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Provizio: Βάζει τέλος στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα με AI και 6,2 εκατ. ευρώ

Η Provizio, μια ιρλανδική Startup που εργάζεται στο να αποτρέπει να αυτοκινητιστικά ατυχήματα, σήκωσε 6,2 εκατ. δολάρια σε seed χρηματοδότηση, από τον  Bobby Hambrick, ιδρυτή της Autonomous Stuff, τους ιδρυτές της Movidius, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και την Act Venture Capital.

Η Provizio έχει στόχο να εξελίξει τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) που είναι διαθέσιμα σήμερα, με στόχο το να σώζει ζωές. Όπως εξηγεί η ίδια, η πλειονότητα των συστημάτων στην αγορά λειτουργεί αντιδραστικά ή με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, τα οποία «ελαχιστοποιούν απλώς τη ζημιά στους επιβάτες, δεν εμποδίζουν την εμφάνιση του ατυχήματος».

Τα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης μπορούν να “μετρήσουν” μόνο περίπου 40 μέτρα μπροστά και να έχουν χρόνο αντίδρασης ενός δευτερολέπτου σε υψηλές ταχύτητες. Για να αντιληφθούν και να αποτρέψουν ατυχήματα, ωστόσο, τα αυτοκίνητα χρειάζονται 10 φορές την ικανότητα αυτών των συστημάτων, λέει η Provizio.

Γι’ αυτό, η εταιρεία χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και μια πλατφόρμα αισθητήρων πέντε διαστάσεων, ώστε να προβλέπει και να αποτρέπει ατυχήματα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και όταν δεν είναι “ορατά”.

Αποστολή της Provizio είναι να μειώσει τους ετήσιους θανάτους που προκαλούνται από ατυχήματα παγκοσμίως. “Αυτό είναι το κίνητρο για όλα”, λέει ο ιδρυτής της, Barry Lunn.  “Το AI είναι το μέλλον της πρόληψης ατυχημάτων αυτοκινήτων και τα ραντάρ Provizio 5D με AI on-the-edge είναι το πρώτο βήμα προς αυτόν τον στόχο. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις