Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbnb: “Πρεμιέρα” στο χρηματιστήριο τον επόμενο μήνα!

Παρόλο που το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πλέον γεγονός και όλο ο πλανήτης “κρατά” την ανάσα του παρακολουθώντας τις εξελίξεις, η Airbnb προχωρά το πλάνο εισόδου της στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος, η εταιρεία πρόκειται να υποβάλει αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με στόχο να κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο μέσα στον επόμενο μήνα.

Η αίτηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς αναμένεται να δώσει στους αναλυτές για πρώτη φορά μια λεπτομερή εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει στο “εσωτερικό” της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, θα ρίξει φως στη δραστηριότητα της Airbnb μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η οποία αναγκάστηκε να αλλάξει πολύ, καθώς ο τουρισμός και τα ταξίδια πάγωσαν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, η εταιρεία στις αρχές της πανδημίας σήκωσε 2 δισ. δολάρια και προχώρησε σε περικοπές εξόδων, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι, τον Μάιο, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση ενός μεγάλου ποσοστού του προσωπικού της. Σε επιστολή προς τους υπαλλήλους του τότε, ο Brian Chesky, ιδρυτής και CEO, είχε κάνει λόγο για την «πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», λέγοντας ότι το πλήγμα για την Airbnb είναι τεράστιο και ότι τα φετινά έσοδα αναμένεται να είναι τα μισά της περσινής χρονιάς.

Ο Chesky είχε δηλώσει επίσης ότι ο τουρισμός πλέον δεν θα είναι όπως τον ξέραμε. “Δεν θέλω να πω ότι το ταξίδι τελείωσε, αλλά μάλλον ότι το μοντέλο που γνωρίζαμε πέθανε και δεν θα επιστρέψει” είχε πει χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας. Πράγματι, από τότε η ζήτηση άλλαξε και οι βασικοί πελάτες της εταιρείας είναι άνθρωποι που χρειάζεται να απομονωθούν είτε κατά τη διάρκεια των διακοπών είτε όχι, “απορρίπτοντας” τα ξενοδοχεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις