Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί η Osome επεκτείνεται στην Ασία και δεν πρόκειται ποτέ να τη δούμε στην Ελλάδα

Η Osome με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει φτιάξει μια πλατφόρμα – ψηφιακό βοηθό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις η οποία αναλαμβάνει όλες τις φορολογικές, ασφαλιστικές και λογιστικές υποχρεώσεις και μόλις έλαβε χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων, με τις A Network and AltaIR Capital να ηγούνται.

H Osome έχει 4.500 πελάτες κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως τονίζει με δηλώσεις του στο TechCrunch, ο CEO της εταιρίας, Victor Lysenko. Ο Lysenko δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά τα αποθεματικά των μετρητών και την λειτουργική απόδοση, οπότε χρησιμοποιούμε αυτήν την ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε χρήματα πριν την μεγάλη χρηματοδότηση πρώτου γύρου, που είναι σχεδιασμένη για το 2021”.

Η Startup ξεκίνησε πριν δύο χρόνια στην Σιγκαπούρη, πριν επεκταθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο και Χόνγκ Κόνγκ. Η πλατφόρμα της Osome χρησιμοποιεί machine learning για την αυτοματοποίηση των λογιστικών υπηρεσιών, της μισθοδοσίας και την καταβολή φόρων σε ρόλο ψηφιακής/κου γραμματέα. Σαν πρόσθετη υπηρεσία προσφέρει και πλήρεις λογιστικές υπηρεσίες στις εταιρείες.

Η Osome στοχεύει σε πρώτη φάση την αγορά της Αυστραλίας μια και έχει παρεμφερές λογιστικό και ασφαλιστικό πλαίσιο με την Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της η Startup ξεκίνησε από  τη Σιγκαπούρη γιατί η χώρα προσφέρει ένα απλό επιχειρηματικό πλαίσιο και ένα αντίστοιχα απλό φορολογικό σύστημα, το οποίο της επέτρεψε να προσφέρει στους πελάτες της μια ολοκληρωμένη λύση άμεσα και εύκολα. Επίσης, το μικρό μέγεθος της πόλης βοήθησε ώστε να παίρνουν πιο εύκολα feedback από τους πελάτες και να προβαίνουν σε νέες συνεργασίες.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι το λόγο γιατί δεν έχουμε δει μια παρόμοια Startup στην Ελλάδα με το δαιδαλώδες και συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να απλοποιηθεί και να σχεδιαστεί εκ του μηδενός άμεσα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις