Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TIER Mobility: Νέα χρηματοδότηση 211.2 εκατ. ευρώ από τη SoftBank

Η TIER Mobility, ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ονόματα στον τομέα των μικρο-μεταφορών, εξασφάλισε χρηματοδότηση Γ’ Γύρου, ύψους 211.2 εκατ. ευρώ με το Vision Fund 2i της SoftBank να ηγείται. Στην επένδυση συμμετείχαν επίσης υφιστάμενοι επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital, White Star Capital, Novator και RTP Global.

Η TIER Mobility ιδρύθηκε το 2018 και πλέον κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς των ηλεκτρικών πατινιών. Η έδρα της είναι στο Βερολίνο ωστόσο δραστηριοποιείται σε πάνω από 80 πόλεις, σε 10 χώρες, ενώ διαθέτει πάνω από 60.000 ηλεκτρικά πατίνια. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία εξαγόρασε την αγγλική Startup Pushme Bike   με co-founder Γιώργο Καλλίγερο και γραφεία στην Αθήνα.

Η εταιρεία, η οποία είναι ήδη κερδοφόρα, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση προκειμένου να επιταχύνει την εκπλήρωση του οράματός της, που είναι να αλλάξει την κινητικότητα προς το καλύτερο (Change Mobility for Good).  Αυτή η μετάβαση, για την εταιρεία συνεπάγεται με τη μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, άρα και τη μείωση των εκπομπών ρύπων και της κίνησης.

Με τα χρήματα επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη αλλά και σε στρατηγικά επιλεγμένες αγορές σε όλον τον κόσμο και να επιταχύνει το σχέδιο TIER Energy Network, στο πλαίσιο του οποίου θα εκατοντάδες σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκές πόλεις. Εκτός από τη χρηματοδότηση μάλιστα, η TIER σχεδιάζει και τη λήψη δανείου προκειμένου να προχωρήσει όλα τα παραπάνω projects της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις