Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Costa Coffee εξαγόρασε Startup ρομποτικού καφέ

Η Costa Coffee, θυγατρική της Coca-Cola Company εξαγόρασε πρόσφατα την Startup Briggo από το Ώστιν του Τέξας η οποία κατασκευάζει αυτοματοποιημένα περίπτερα καφέ.

Η Costa Coffee, θυγατρική της Coca-Cola Company εξαγόρασε πρόσφατα την Startup Briggo από το Ώστιν του Τέξας η οποία κατασκευάζει αυτοματοποιημένα περίπτερα καφέ.
Η Briggo έχει μετονομαστεί πλέον σε Costa Coffee BaristaBot  με τα ρομπότ μπαρίστα να ήδη σε λειτουργία σε πολλά μέρη στο Ώστιν.

Η Costa Coffee είναι μια βρετανική εταιρεία με σχεδόν 4.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο με την Coca Cola Company να ολοκληρώνει την εξαγορά της, ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Ιανουάριο του 2019. Σύμφωνα με τον CEO της Coca Cola, James Quincey, στόχος για την Coca Cola είναι να γίνει μια παγκόσμια εταιρεία καφέ σε πολλά επίπεδα και πλατφόρμες.

H Briggo ιδρύθηκε το 2008 και έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα συνολικά 19 εκατομμύρια δολάρια με πιο πρόσφατο ένα γύρο 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο του 2019.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τον Αύγουστο του 2019 μια αποκλειστική συμφωνία με την SSP America — τμήμα της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας SSP Group plc — για να φέρει τα ρομπότ Coffee Haus σε δεκάδες αεροδρόμια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά προφανώς η πανδημία φρέναρε αρκετά αυτά τα πλάνα.

Το ρομποτικό κιόσκι της Briggo σε σχέση με άλλα παρόμοια μηχανήματα καβουρντίζει επί τόπου τον καφέ και όπως ίσως αναμένουμε επικοινωνεί με τον χρήστη μέσω οθονών αλλά και με app στα Smartphones.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις