Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Remote: 35 εκατ. δολάρια για την Startup που κάνει την εξ αποστάσεως εργασία ευκολότερη

Η HR Startup Remote, εξασφάλισε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 35 εκατ. δολαρίων, μόλις λίγους μήνες μετά την τελευταία της χρηματοδότηση, 11 εκατ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο. Του τελευταίου γύρου ηγήθηκε η Index Ventures και η Sequoia Capital, με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Η Remote, όπως υποδεικνύει και το όνομά της, είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες να απασχολούν και να διαχειρίζονται ομάδες που εργάζονται εξ αποστάσεως, από όλον τον κόσμο. Προσφέρει υπηρεσίες διεθνούς μισθοδοσίας, παροχές, φόρους, αλλά και υπηρεσίες σχετικές με την απόκτηση visa ή τη μετανάστευση. Τέλος, παρέχει στις εταιρείες μια δωρεάν πλατφόρμα για διαχείριση και πληρωμές εξωτερικών συνεργατών.

Από το επίσημο λανσάρισμά της, νωρίτερα φέτος, η Remote ισχυρίζεται ότι έχει προσεγγιστεί από χιλιάδες εταιρείες και έχει καταφέρει να διπλασιάζει την πελατειακή της βάση κάθε μήνα. Φυσικά σε αυτό ευνοείται από την πανδημία του κορωνοϊού που αναγκάζει πολλές εταιρείες να υιοθετήσουν την τηλεργασία, αλλά η εταιρεία πιστεύει ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος πίσω από την επιτυχία της.

Η Remote λέει χαρακτηριστικά ότι “δεν είναι απλά ένα καλοσχεδιασμένο λογισμικό HR”, αλλά ο μόνος παγκόσμιος πάροχος επαγγελματικών υπηρεσιών με δικές του νόμιμες υποδομές σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει “απόλυτη ασφάλεια”, “συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους περί εργασίας” και ότι με λίγα λόγια οι πελάτες μπορούν να στηριχτούν σε αυτή 100%.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η εταιρεία έχει ιδρυθεί από δύο “βετεράνους” του remote working. Ο ένας είναι ο Job van der Voort, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στην GitLab και βοήθησε την εταιρεία να φτάσει τους 450 υπαλλήλους σε 67 χώρες χωρίς καν γραφεία, και ο δεύτερος είναι ο Marcelo Lebre, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες παγκόσμια “διανεμημένες” εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις