Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Paypal “ρίχνει” 9 εκατομμύρια στη βρετανική Fintech Modulr

Η βρετανική πλατφόρμα πληρωμών Modulr εξασφάλισε επένδυση 9 εκατ. λιρών από την Paypal Ventures.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, έχει καθιερωθεί ως μια ψηφιακή εναλλακτική στις παραδοσιακές τράπεζες, στον τομέα των πληρωμών και των συναλλαγών γενικότερα, ο οποίος υπολογίζεται στα 120 τρισ. δολάρια ετησίως.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Modulr έγινε μία από τις λίγες εταιρείες που απέκτησαν απευθείας πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών Faster Payments και Bacs, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τις βρετανικές τράπεζες. Παράλληλα, η εταιρεία κατάφερε να κλείσει συνεργασίες με τη Visa και τη Mastercard και να πάρει άδεια για την έκδοση καρτών και τη λειτουργία άλλων τραπεζικών υπηρεσιών στην Ιρλανδία.

Τον Μάιο, η Modulr σήκωσε χρηματοδότηση 18,9 εκατ. λιρών από τη Highland Europe, για να δώσει ώθηση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και να επεκταθεί σε νέες αγορές. Η νέα επένδυση της Paypal ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 62 εκατ. λίρες.

Ο Anil Hansjee, συνεργάτης της PayPal Ventures, δήλωσε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση: “Περισσότερες ψηφιακές επιχειρήσεις προσπαθούν να ενσωματώσουν τις πληρωμές στην υπάρχουσα εμπειρία χρήστη τους, αλλά είτε δεν έχουν την εμπειρία ή τους πόρους. Η Modulr είναι σε καλή θέση για να δώσει αυτή τη δυνατότητα.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις