Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Huawei: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Honor σε κινεζική κοινοπραξία

Η Honor αυτονομείται και ετοιμάζεται για παγκόσμια "αντεπίθεση"

Η Huawei επιβεβαίωσε την πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Honor σε Κινεζική κοινοπραξία, με τις δυο εταιρείες να επιθυμούν να αποφύγουν τυχόν αυστηρότερες εμπορικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Σε δήλωσή της, η Huawei ανέφερε ότι o τομέας καταναλωτικών προϊόντων της (κυρίως κινητά τηλέφωνα αλλά και υπολογιστές) “βρίσκεται υπό τεράστια πίεση” λόγω “της μη διαθεσιμότητας τεχνικών στοιχείων (εξαρτημάτων) που απαιτούνται για τη παραγωγή κινητών τηλεφώνων “.
Ανέφερε επίσης ότι η πώληση της Honor στην Shenzhen Zhixin New Information Technology Co θα “βοηθήσει τους διανομείς και τους προμηθευτές της Honor να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: “Αυτή η κίνηση έγινε από την Honor για να εξασφαλίσει την περαιτέρω πορεία της αλλά και την ανάπτυξή της, με περισσότερους από από 30 διανομείς και μεταπωλητές της να προτείνουν και να υποστηρίζουν αυτή την κίνηση”, συμμετέχοντας κάποιοι εξ αυτών μάλιστα στην νέα εταιρεία απόκτησης της Honor. Μετά την πώληση η Huawei δεν θα κατέχει μετοχές ούτε θα συμμετέχει στη διοίκηση της νέας εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα το Reuters ανέφερε ότι η Huawei ήταν κοντά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Honor, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας, των λειτουργιών R&D και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας σε μια ομάδα με επικεφαλής τον μεγάλο διανομέα συσκευών Digital China και την τοπική κυβέρνηση της Shenzhen για 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Από τη δημιουργία της το 2013 η Honor που επικεντρώνεται σε συσκευές με υψηλή απόδοση προς τιμή για το νεανικό κοινό κυρίως με αποστολές πάνω από 70 εκατομμύρια μονάδες ετησίως σύμφωνα με την Huawei.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις