Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Atherton Bikes: Η startup τριών πρωταθλητών ποδηλασίας σήκωσε 1,6 εκατ. ευρώ

Τα αδέρφια και παγκόσμιοι πρωταθλητές ορεινής ποδηλασίας Dan, Gee και Rachel Atherton συνδυάζοντας τις γνώσεις και το πάθος τους για το mountain bike λάνσαραν το δικό τους custom brand ποδηλάτων. Στόχος της Atherton Bikes είναι η πρόκληση ενός ισχυρού disrupt στην αγορά των mountain bike, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Ειδικότερα, η εταιρεία των τριών αδελφών Atherton σήκωσε 1,6 εκατ. ευρώ από αγγέλους  επενδυτές καθώς και μέσω μιας ιδιαίτερης καμπάνιας crowdfunding στο Crowdtube, ενώ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 2.400 επενδυτές σε λιγότερο από μια εβδομάδα ξεπερνώντας τον αρχικό τους στόχο κατά 250%. Οι τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές εργάζονται από κοινού με τον entrepreneur Piers Linney και μια επιλεγμένη ομάδα από μηχανικούς της αεροναυπηγικής και της F1.

«Όντας και ο ίδιος ποδηλάτης, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι ένας από τους συνιδρυτές της Atherton Bikes. Εργαζόμαστε σκληρά για να παραδώσουμε μια ποικιλία προϊόντων που συνδυάζουν το πάθος μας για την ορεινή ποδηλασία και το πάθος μας για τις νέες τεχνολογίες. Η τεχνολογία κατασκευής εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς ενώ μεγάλες εταιρείες δεν έχουν καταφέρει να συμβαδίσουν με τις νέες εξελίξεις» δήλωσε ο Piers Linney.

Από την πλευρά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής Gee Atherton σημείωσε τα εξής: «Πιστεύουμε πως μιας υψηλής ποιότητας, σωστά σχεδιασμένου ποδηλάτου, θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Στη σημερινή αγορά ο σχεδιασμός και η ποικιλία μεγεθών είμαι περιορισμένα καθώς οι αλλαγές στο design των mountain bike παίρνουν περισσότερο από δύο χρόνια μέχρι να φτάσουν στο στάδιο της παραγωγής.

Η Atherton Bikes θα χρησιμοποιήσει ένα μέρος των πόρων που εξασφάλισε μέσω της χρηματοδότησης για την προώθηση της νέας ιστοσελίδας και την μεταφορά της γραμμής παραγωγής σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Παράλληλα, η εταιρεία έχει θέσει σε προτεραιότητα σημαντικά project Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ στρέφεται προς μια πιο επιθετική καμπάνια marketing για την αύξηση των πωλήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις